Ünnepel a Danubius Hotels Group

Meglepetésekkel és kedvezményekkel ünnepli 40. születésnapját hazánk és a régió meghatározó szállodavállalata, a Danubius.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Danubius szállodalánc jubileumi sajtótájékoztatót tartott a Hotel Gellértben a vállalat négy évtizedes fennállásának alkalmából.

A rendezvényen megjelent a vállalat vezérigazgatója, Dr. Deák Imre, valamint a társaság külföldi házainak képviselői. A szlovákiai Pöstyénből Hans Dieter Bergmann, Director of Sales & Marketing, Londonból John H. Acton, General Manager, a romániai Szovátáról Fülöp Nagy János, vezérigazgató valamint a csehországi Marienbadból Patricie Irlveková, Director of Sales & Marketing vett részt a sajtókonferencián.

Az idei évben sokfelé találkozhatunk majd a szlogennel, miszerint a Danubius megsokszorozza vendégei élményeit – születésnapja alkalmából kedvezményekkel, meglepetésekkel ajándékozza meg a hozzá betérőket.

A céget 1972. április 1-jén alapították gyógyszállodák üzemeltetése céljából Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalat néven, amely mára Magyarország legnagyobb szállodaláncává nőtte ki magát.

Az induláskor 233 millió forintos vagyon értéke ma már milliárdokban mérhető. A cég sorsának alakulása valódi sikertörténet, különösen azt figyelembe véve, hogy 1981-ben a fizetésképtelenség határára került a társaság.

A Danubius életében döntő változást jelentett a privatizáció: 1995-ben lépett be tulajdonosként a CP Holdings, amely fokozatosan szerzett meghatározó befolyást a vállalatban, és ma már a részvények több mint 80%-át birtokolja.

- Az eredetileg pénzügyi befektetőnek indult, Sir Bernard Schreier elnök-vezérigazgató által irányított CP Holdings ma már szakmai befektetőnek tekinthető – emelte ki Dr. Deák Imre.

A ma már 46 szállodával, 4313 (2320 magyarországi, 1993 külföldi) dolgozóval üzemelő, 5 országában jelenlévő Danubius tulajdonosai hosszú távú befektetőként elkötelezettek a gyógyturizmus és a medical wellness irányában és a nemzeti kincset jelentő épületek felújításában, állagmegóvásában – tette hozzá a vezérigazgató.

„A Danubius gyógyhatalom, 40 éve a gyógyvizek szakértője – és nem csupán azért, mert szállodáink és fürdőink a természeti kincsek erejével segítenek a gyógyulni vágyóknak, hanem azért is, mert a természeti adottságokhoz emberi értékek is társulnak. Válogatott szakembergárda várja a gyógyulni és felfrissülni vágyókat” - mondta el Dr. Deák Imre.

A Danubius nem közfürdőkre építette rá a szállodáit, hanem exkluzív környezetben külön gyógyászati részlegeket alakítottak ki, és erre fűzték rá az egyéb széleskörű szolgáltatásokat. A komplex szolgáltatások és fúziós termékek kialakításában élen járt a Danubius, ahogyan a fejlesztésekben is. A Danubiusnál már akkor elérhető volt a Medical Wellness, amikor még a fogalom meg sem született.

„A válság ellenére is fontosnak tartjuk szolgáltatásaink bővítését, házaink folyamatos fejlesztését” – hangsúlyozta Dr. Deák Imre.

„Tavaly szeptemberben zárult le a másfél éves hévízi Aqua-projekt, melynek keretében európai uniós támogatással valósítottuk meg a kezelőkabinok, szaunák felújítását és bővítését, gyerekmedencék építését. Az év utolsó napján derült ki, hogy megnyertük a büki szállodánk fejlesztésére benyújtott pályázatot is, így az idei évben a szálloda all inclusive rendszerűvé alakítása lesz a legnagyobb fejlesztésünk.”

A Danubius a kezdetektől innovatív vállalat volt, élen járt újdonságok bevezetésében és ez most sincs másként. A már említett Medical Wellness bevezetésén túl elsők voltak az all inclusive és családbarát szolgáltatások bevezetésében Magyarországon (Hotel Marina).

A különböző szállodatípusaikat elsőként sorolták különféle márkanevek alá (Danubius Health Spa Resort, Danubius Hotels, Classic Collection, a Danubius csoport egyéb tagjai: Radisson Blu, Hilton) valamint Healthy Choice márkanév alatt vezették be a bio-alapanyagokból készült egészséges ételkínálatot.

„Ami a Danubius növekedési stratégiáját illeti, a gyógyászat és a nagy presztízsű fürdőhelyek szállodái adják a fő terjeszkedési irányt - külföldön is - a fejlesztési kötelezettségek vállalásával. Vállalatunknak köszönhető, hogy olyan csodálatos épületek, mint amilyen például a pöstyéni Thermia palace vagy az Irma fürdő szecessziós épülete visszanyerik eredeti pompájukat!

A Danubius mind a hazai mind határainkon túli fürdőhelyeken komoly léptékű fejlesztéseket hajtott végre, melyeknek köszönhetően az egykori szakszervezeti szanatóriumokra már egyáltalán nem lehet ráismerni” – emelte ki a vezérigazgató.

A Danubius szponzorációs politikája tükrözi a vállalat értékrendjét: fontosnak tartja a magyar sport, a gyermekek és a vendéglátóipari szakma támogatását. Büszke arra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottságot több mint 20 éve támogatják, és hogy a magyar olimpiai csapat aranyfokozatú támogatójaként a Danubius is részese lehet az olimpiai sikereknek. A Magyar Úszók Szövetsége szintén kedvezményezetteik körébe tartozik.

A szakma jövője is szívügye: alapítványi iskolájuk mellett más szakiskolákat is támogat, és idén rendezi meg 41. négyszakmás tanulóversenyét. A tanulóképzés minden szinten megvalósul a cégnél, jelenleg is 600 tanuló sajátítja el szállodáikban a szakma csínját-bínját.

A beteg, hátrányos helyzetű gyermekek támogatása szintén nagy múltra tekint vissza a cégnél. A jubileumi évben Mosoly Olimpiát szerveznek egy alapítvánnyal karöltve, melynek keretében kisgyermekek nyaralását szervezik meg színes programokkal, felejthetetlen élményekkel.

A Danubius Hotels Group története

A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalatot 1972. ápr. 1-jén alapították (Termál Hotel Margitsziget, Hotel Helikon Keszthely)

1981. április A Casinos Austriával közösen megnyitották a Budapest Casinot.

1991-ben részvénytársasággá alakul Danubius Hotels Rt. néven

1992-ben a cég részvényeit bevezetik a tőzsdére

1996-ban az ÁPV-nek benyújtott privatizációs pályázaton elnyerte a Hungar Hotels szállodalánc többségi tulajdon jogát

Az első külföldi befektetés

1999-ben a Marienbad-i Hotel Villa Buttetfly,

2000-ben Csehországban, Marienbad-ban 31 ingatlan, 4 gyógyközpont és 40 termálforrás kerül a Danubiushoz.

2001 Románia, Szováta-fürdőn 1000 szállodai férőhely kerül a Danubius tulajdonába privatizációs pályázat útján

2002 Szlovákia, pöstyéni gyógykomplexum megvásárlása

2004 a Danubius többségi tulajdonosa lett a Gundel Éttermet és kapcsolódó üzletágakat üzemeltető társaságnak. (Bagolyvár, Borvendéglő, Borpincészet Mádon és Egerben és a Gundel márkanévvel rendelkező termékek forgalmazása)

2005 A Danubius a londoni Danubius Hotel Regents Park szálloda résztulajdonosává vált

2006. A Csoport új stratégiájának megfelelően új brandek kerültek kialakításra:- Danubius Health Spa Resort, mely a gyógyszállodákat- Danubius Hotels, mely a magas minőségű városi szállodákat foglalja magába, míg a többi szálloda a “Member of Danubius Hotels Group” (a Danubius Hotels Csoport tagja) megjelölést kapta.

2009 A Danubius kizárólagos a Gundel kizárólagos tulajdonosává válik

2010 Európai uniós támogatással elindul a hévízi Aqua-projekt

A jubileumi évben várható események

Pöstyén - 40 éves a Danubius, 100 éves az ötcsillagos Thermia Palace Hotel - kerekasztal beszélgetés az újságírókkal. A szecessziós építészet gyöngyszeme és a szomszédos Irma fürdő a mozgásszervi megbetegedések sokra tartott gyógykezeléseinek ideális színtere.

Radisson Blu Béke Hotel: március Béke-beli beszélgetések – a Béke gazdag múltjából merítve a Zsolnay kávézóban nosztalgiázunk kávéházi írókkal, a szállodához kötődő hírességekkel, 40.születésnapi sütemény különlegességekkel körítve.

Meglepetés helyszín: április, GRAND EVENT – grandiózus 40. születésnapi ünnepség partnereinkkel, újságírókkal, VIP-ekkel. Ínyencségek, szórakoztató programok és sok-sok meglepetés várható…

Marienbad: május, Spa szezonnyitó parti – a szezon nyitányaként immár hagyományosan megrendezett szabadtéri program…

Danubius Hotel Astoria: Íz és időutazás – a híres Bajkál étterem nyomdokain gasztronómiai ízutazásra invitáljuk gourmand vendégeinket. Az ízek mellett kedves arcok is felbukkannak a múltból, az ízek és a szépség időtlenségének jegyében.

Pöstyén, Hévíz, Sárvár, Bük és Budapesti gyógyszállodái egyszerre tartanak Balneológiai napokat – a Danubius Hotels, a gyógyvizek szakértője elkötelezettje a medical wellness-nek: az egészségmegőrzésnek, a betegségek megelőzésének, a magas szintű gyógyászati szolgáltatások nyújtásának.

Hotel Rába: Kultúra és tánc – a kultúra támogatásának szellemében a 4. Győri Táncbiennálé eseményeihez kapcsolódva emlékezetes táncos rendezvényt szervezünk a Győri Balett közreműködésével.

Hotel Marina: Mosoly Olimpia – a társadalmi felelősségvállalás a Danubius szívügye, így születésnapján hátrányos helyzetű gyermekeket ajándékoz meg a felhőtlen, boldog nyaralás élményével.

Pöstyén, Hévíz, Sárvár, Bük és Budapest gyógyszállodái az Egészség Hónapja alkalmából októberben a csontritkulás elleni küzdelemben vesznek részt. Az Egészség Hónapja programsorozat részeként az Osteoporosis Világnapjához kapcsolódva, orvosaink bevonásával előadásokat, szűréseket, oktatásokat szervezünk négy évtizedes gyógyászati tapasztalatainkat kamatoztatva.

Danubius Hotel Grand Margitsziget, Hotel Lövér: „Danubius Goes Green”– A Danubius célkitűzése, hogy 40 év múlva még zöldebb környezetben gyönyörködhessenek a következő nemzedékek. Zöld eseményekkel tarkított programokat szervezünk. Budapesti szállodák: Kultúra és zene – Zenerajongó vendégeinknek világhírű fellépők koncertjeit tartalmazó kultúra csomagokat állítunk össze és koncertet szervezünk.

Danubius Hotel Spa Resort Helia: A sport szeretete – A Danubius Hotels Group elkötelezett a kiemelkedő teljesítmények iránt: immár több, mint 20 esztendeje a MOB arany fokozatú főtámogatója és a Magyar Úszószövetség támogatója. Közös programunkat olimpikonok is megtisztelik.

Danubius Hotel Gellért: Egy legenda – legendás múltú szállodánk hagyományteremtő borfesztivállal várja novemberben a kiváló hazai borok és ízek kedvelőit, ismert borászok, borszakértők közreműködésével, színvonalas zenei programokkal, ételkülönlegességekkel.

Danubius Goes Green

A Danubius Hotels Group 40.születésnapján a Danubius Goes Green mozgalom keretén belül megajándékozza magát és környezetét az FSC védjeggyel, hogy 40 év múlva is zöld környezetben ünnepelhessünk. A telepített erdőkből származó papírra való átállással a Danubius garantálja, hogy eleget tesz a legmagasabb környezeti és szociális elvárásoknak.

A 40 éves Danubius számára a hagyományok megóvása mellett legnagyobb érték a környezet védelme. A természet kincseit (gyógyvíz, iszap, gáz) a Danubius nemcsak kiaknázza, hanem gondoskodik az utánpótlásról is. A természeti erőforrásokon alapuló gyógyterápiák szakértőjeként nemcsak a vendégek egészségére ügyel, hanem a környezet állapotának megóvására is.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.