hirdetés
hirdetés

Ünnepi hajófelvonulás

2008. augusztus 20-án délelőtt tartották a Dunán, a Margit-híd és a Lánchíd közötti szakaszon a hagyományos Hajófelvonulást, amellyel a szervezők a dunai hajózás nyújtotta lehetőségek iránti érdeklődést kívánják felkelteni.
hirdetés

A másfélórás látványos eseményen 20 különböző folyami utasszállító vízijármű vesz részt – jelentették be a szervezők augusztus 18-án, az Európa hajón megtartott sajtótájékoztatón.

A rendezvényt Horváth Csaba főpolgármester-helyettes kezdeményezésére Budapest Főváros Önkormányzata, Újpest Önkormányzata, a Személyhajósok Szövetsége és a Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) közösen szervezte meg és finanszírozza. A Hajófelvonulás alkalmával a résztvevő hajózási cégek, fővárosi és újpesti gyermekotthonok közel 1100 lakóját, nagycsaládosokat és nyugdíjasokat sétahajózáson látják vendégül. A szervezők a Hajófelvonulás megrendezésével is szeretnék felkelteni az érdeklődést a dunai hajózás nyújtotta lehetőségek iránt, és népszerűsíteni a hajózásban rejlő élményeket, látványosságokat. A bemutató résztvevői, a hajótulajdonosok, a hajózási cégek vezetői és munkatársai, vagy a hajóskapitányok azt szeretnék, ha a dunai hajózás ismét elfoglalná méltó helyét nem csak Budapest, hanem a Duna-menti városok, települések gazdasági életében, és a turizmusban is.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai