Januárban folytatódott Amerika szállodai ágazatának javulása: a kereslet továbbra is erős maradt, miközben az átlagos szobaárak 2,8 százalékkal 96,64 dollárra nőttek. Emelkedett a RevPAR is a tavalyi első hónaphoz képest 8,7 százalékkal, 46,10 dollárra. Szakértők hasonló trendet remélnek a következő hat hónaptól is, olvasható a közleményben. A piacok közül Detroit érte el a legmagasabb növekedés kihasználtságban, itt tavalyhoz képest 14,4 százalékponttal 50,8 százalékra nőtt a foglaltság. A sorban Ohau volt a második, ahol 11,9 százalékos növekedést regisztráltak, itt a januári kihasználtság 80,9 százalékos volt. Miami viszonylag gyenge hónapot zárt, 2010 januárjához képest 0,8 százalékos volt a visszaesés, a szállodák ennek ellenére 74,5 százalékos töltéssel működtek. A napi szobaárak legnagyobb mértékben San Franciscóban emelkedetek, 11,9 százalékkal átlagosan 142,68 dollárra. Oahuban 8,9 százalékkal nőttek az árak, elérve a 162,21 dollárt. A legnagyobb csökkenést Norfolk-Virginia Beach (2,9%) és Tampa-St. Petersburg (1,4%) szállodáiban mérték januárban. A RevPAR növekedése öt helyen is 15 százalék feletti volt: San Franciscóban (+24.5%, 93,52 dollár), Oahuban (+21.9%, 131,24 dollár), Detroitban (+18%, 40,75 dollár), Denverben (+16.2%, 51,20 dollár) és New Orleansban (+15,9%, 65,98 dollár). Norfolk-Virginai Beach volt az egyedüli, ahol RevPAR csökkenés történt, itt 0,4 százalékkal 23,63 dollárra mérséklődött az egy kiadható szobára eső árbevétel idén januárban.
USA: jól indult az év a szállodákban
Nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest az USA-beli szállodák teljesítménye idén januárban, derül ki az STR kutatócég adataiból: a kihasználtság 5,8 százalékkal, a szobaár 2,8 százalékkal, a RevPAR 8,7 százalékkal emelkedett
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában
Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában
Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként
A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Interjú
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?