Vajakat és sűrített paradicsomokat rangsoroltak a PGA tesztsorozatában
A Pannon Gasztronómiai Akadémia vállalta fel azt a missziót, hogy szakmailag hiteles orientációt adjon a sokszor vitatott minőségű alapanyagokból a legjobbak kiválasztásához.
A szakembereknek és a főzni szeretőknek egyaránt fontos információ, hogy a milyen minőségű alapanyagokból lehet választani. A PGA felkérésére havonta tesztelik a kereskedelmi forgalomban lévő alapanyagokat, hogy a szakemberek által felállított végső rangsorral tudatosan lehessen választani a kínálatból.

Szeptember 26-án a legalább 82% zsírtartalmú, sótlan vaj és a minimálisan 18% szárazanyag tartalmú sűrített paradicsom került terítékre a Babka Budapest Étteremben a PGA alapanyagteszt sorozatának 17. programjaként. Étteremtulajdonosok, séfek, gasztronómiai szakírók vakkóstolással teszteltek közel 20 vajat és 10 sűrített paradicsomot. A kapott pontokat összesítik, és ezután hozzák nyilvánosságra a végeredményt.