hirdetés
hirdetés

Van remény, hogy tömegesen lehet utazni nyáron

A világ legnagyobb turisztikai vásárának, az – elmúlt héten igaz csak online formában megrendezésre kerülő – ITB-nek az apropóján részletes körképet közölt az osztrák ORF az ide turisztikai főszezont várhatóan meghatározó trendekről - írja a GD Consulting. 

hirdetés

Iparági elemzések a közeli desztinációk felértékelődésével számolnak, amely elsősorban az autóval megtehető utak népszerűségét hozza magával a repülős utakkal szemben. A foglalásoknál és utasbiztosításoknál a rugalmasság opcióját idén biztosan nagy betűvel fogják írni: komoly szerepet kapnak ugyanis a rugalmas kondíciók az idei szabadságolások megtervezésénél.

A sokszor átláthatatlan és nehezen követhető lokális járványügyi szabályok rendszerébe némi átláthatóságot és könnyebbséget a március 17-én bemutatásra kerülő egységes európai digitális zöld útlevél intézménye hozhat majd. A immunitásigazolás és a tesztelési kötelezettségek egyfajta mixe hozhatja a megoldást a valamelyest gondtalanabb nyaralás érdekében – foglalhatóak össze a várakozások. Görögország élen jár ezen a területen, ahol más húsvétkor tervezik a szezon indítását, hasonló szándékaikról tettek bejelentést az ITB-n a nagy német utazásszervezőknek, mint a TUI és az Alltours, amelyek egyes spanyolországi üdülőkomplexumaik megnyitását tervezik húsvéttól.

Osztrák szempontból nézve a beutazási szabályok erősen meghatározzák az utazók lehetőségeit, nevezetesen hogy milyen feltételek mellett lehet hazatérni. Jelenleg hét országot leszámítva mindenhonnan karantén-kötelezettséggel találják szembe magukat az Ausztriába hazatérő utazók, amely egyelőre jelentősen visszafogja az kedvet az utazáshoz és a határok átlépéséhez. További részletek az ORF körképében ITT.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai