Vendéglátóhelyeken tartott razziát a NÉBIH

Az elmúlt hetekben autópályák, főutak melletti vendéglátóhelyeket vizsgáltak országszerte a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) munkatársai. A szakemberek az ellenőrzések során számos helyszínen tapasztaltak higiéniai problémát és jelöletlen, ismeretlen eredetű, valamint lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket is találtak. Egy, az M1-es autópálya mellett található étteremben még 2008-as lejárati idejű húsgombócok is „szerepeltek az étlapon”.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Augusztus utolsó heteiben a forgalmasabb utak mentén tartott ellenőrzéssorozatot a NÉBIH KÜI. A hatóság szakembereinek több helyszínen is intézkedniük kellett. Jellemző problémának számított a vizsgált egységekben, hogy lejárt minőség megőrzési idejű élelmiszereket tároltak, valamint számos terméknél nem tudták igazolni azok eredetét.

Egy, az M1-es autópálya mellett üzemelő vendéglátóegységben megdöbbentő látvány fogadta az ellenőröket: rozsdás hűtőkben tárolták a fagyasztott termékeket, az egységre általánosan jellemző volt a kosz és takarítatlanság. Ezenkívül több éve lejárt, fagyasztott termékeket, fűszereket, zöldségeket is találtak a hivatal munkatársai. Számos mélyhűtött húsgolyó csomagolásán 2008-as lejárati dátum szerepelt.

Az akció során tapasztalt szabálytalanságok miatt a hatóság több esetben is eljárást indított. A nem nyomonkövethető és lejárt termékeket megsemmisíttették. A vizsgálatok folyamatban vannak, az eljárások során összesen milliós nagyságrendű bírság várható.
{youtube|id=wjDuyDGswAM|width=572}
Az ellenőrzés során készült fénykép és videófelvételek megtekinthetők és letölthetők a NÉBIH weboldalán:
http://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/a-fobb-utvonalak-menten-razziazott-a-nebih


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.