Verseny a 27 év alatti ifjú szakácsok részére

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján, ez évben XXIV. alkalommal rendezik meg a Chaîne Egyesülethez tartozó „Chaîne” szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” Magyarországi Szakácsversenyt.

A nemzeti válogató versenyen olyan fiatal szakács indulhat, aki 2019. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 27. életévét, egy a Chaîne Egyesülethez tartozó szálloda/étterem magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező főállású munkatársa, akit a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója benevez a versenyre. Tekintettel arra, hogy idén a versenyen 2 turnusban összesen 5-5 versenyző tud indulni, a jelentkezések nevezési sorrendben kerülnek regisztrálásra.

Chaine Házanként egynél több versenyző nevezésére kizárólag a nevezési határidő utolsó napján, 13:00 és 17:00 között, az esetleges szabad helyek függvényében van lehetőség. Az „Jeunes Chefs Rôtisseurs” verseny évenkénti rendszeres megszervezésével is szeretnénk elérni, hogy a „Chaîne-házak”-ban dolgozó fiatal szakácsok oktatásával és nevelésével – ezen versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magas színvonalat érjenek el.

A versenyzőknek önállóan, a meglepetés kosár alapanyagainak felhasználásával, 3 fogásos menüt kell elkészíteniük 4 személy részére: hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert. Az ételeket az elmúlt évekhez hasonlóan a szakma által elismert hazai képviselői fogják értékelni.

A verseny eligazítás dátuma: 2019. március 4. hétfő 10 óram helyszíne a METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

A verseny dátuma: 2019. április 10. szerda, helyszíne: METRO Gasztroakadémia, 2041 Budaörs, Budapark, Keleti 3.

A gálavacsorával egybekötött eredményhirdetés dátuma: 2019. április 13. szombat

A gálavacsora helyszíne: CONTINENTAL Hotel Budapest, 1074 Budapest, Dohány utca 42.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon az „Jeunes Chef Rôtisseurs” 2019. évi Világbajnokságon, amely Kanadában, Calgary városában kerül megrendezésre 2019. szeptember 19. és 22. között. A Chaine Egyesület a nemzeti versenyen győztes ifjú szakács részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat (amely tartalmazza a szállás, ellátás, verseny és program költségeket, ugyanakkor a kanadai helyszínre való utazás – repülőjegy – költségét nem tartalmazza). "Kérjük a „Chaîne Házak” vezetőit, hogy különös gonddal készítsék fel versenyzőiket az eredményes hazai versenyre" -írta Novák Iván Péter elnök.

A fájlok közül letölthető „Nevezési lap”-ot legkésőbb 2019. február 25. hétfő 12:00-ig lehet a Chaîne Egyesület központi e-mail címre (chaine@chaine.hu) kitöltve visszaküldeni. Szabados Bettina, a 06-30-968-4143 telefonon, és a chaine@chaine.hu e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine belépéssel/tagsággal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?