Villa Sandi borokra hangolt vacsora a Four Seasonsben

A venetói konyha újrakomponált, jellegzetes fogásaiból és a Villa Sandi borászat boraiból állította össze pénteki borvacsorájának menüsorát a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest februárban kinevezett új séfje, Leonardo Di Clemente.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A budapesti Four Seasons havonta rendezett borvacsoráin minden hónapban különleges ötfogásos menüt és a hozzá illő borokat szolgálnak fel a vendégeknek az este folyamán, hat órától kezdődően. A vacsoraprogram koncepciója, hogy közelebb hozzák a helyiekhez a luxusszálloda Gresham Éttermét. A most pénteki tematikus vacsorán a meghívott újságírók a szálloda PR menedzserével, Szabó Veronikával, a Villa Sandi borászat tulajdonosával, Giancarlo Moretti Polegatóval és feleségével, valamint a Villa Sandi termékeket forgalmazó Prosecco Kft. ügyvezető igazgatójával, Kreil Vilmossal ülhettek egy asztalhoz elfogyasztani az ételkülönlegességeket.

A Villa Sandi borokra komponált menüsort Tőkehal Duó nyitotta: tőkehalkrém és marinált tőkehal ropogós puliszkával, lilahagyma-lekvárral és zöldborsó-mártással, melyhez Prosecco DOCG Millesimato 2012 dukált. Ezt követően az étterem fiatal séfje az Opere Brut Millesimato 2007-hez Borlotti bablevest álmodott meg, bébi polippal és pirított római köményes, fekete olivás burgonya gnocchival. Harmadik fogásként párolt vörös cikóriával, libamájjal, füstölt borókabogyóval és kacsatöpörtyűvel készült rizottót szolgáltak fel, valamint a hozzá illő Cartizze Superiorét. A testes Corpore Merlot Cabernet Franc 2009-hez a tökéletesen harmonizáló fogás a Mangalicakaraj sous vide volt mazsolás endíviával, fényezett gyökérzöldségekkel, mustárkrémmel és tonka babbal. A vacsorát desszertként Ropogós sáfránykrém koronázta tiramisu fagylalttal, hozzá pedig 10 éves barikolt Grappa.

A Four Seasons séfjének, Leonardo Di Clemente-nek nem volt idegen terep a venetói konyha legjobb fogásait a tányérokra varázsolni, tudtuk meg az estén, hiszen ő maga is kötődik az olasz régióhoz. Minden borvacsora program másnap egész napos főzőiskolával folytatódik, amelyet a szálloda konferenciaszintjén kialakított konyhában rendeznek meg. A jó hangulatú, nagy népszerűségnek örvendő főzőcskén az előző este feltálalt fogások elkészítésének fortélyait leshetik el a résztvevők Leonardo Di Clemente-től.

A tematikus borvacsorákon a külföldi és a hazai vendégek aránya jelenleg 50-50%, tudtuk meg, de nagy erőkkel dolgozik azon a Four Seasons Budapest, hogy a helyi vendégek száma domináljon a bentlakó vendégekéhez képest. Az elegáns mégis casual Gresham Étterem koncepciója alapvetően a magyaros és olaszos ételek felvonultatása, amellyel a helyi és a nemzetközi vendégkörnek egyaránt kedvezni igyekeznek. Süteményeik és kávékínálatuk szintén rengeteg turistát vonz egész évben.

Az új séfnek köszönhetően a menü is hamarosan megváltozik a Gresham Étteremben és a Bárban egyaránt. Megmarad a magyar és olasz kínálat, viszont a hangsúly egyértelműen a magyar, helyi termelők minőségi termékeire helyeződik. A Bár ételkínálatában szintén változás lesz, megjelennek a tapasok illetve a Gresham falatkák az étlapon.


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.