hirdetés
hirdetés

Visegrádi Tavaszi Ízparádé

Visegrád szinte egész évben programokra várja a turistákat, de a kiemelt rendezvényük a Visegrádi Tavaszi Ízparádé, amelyet március 15-től 18-áig rendeznek - jelentették be azon a sajtótájékoztatón, amelyet kedden a Lánchíd lábánál lévő Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étteremben tartottak a szervezők.

hirdetés

Visegrád polgármestere üdvözlő beszédében elmondta, hogy Visegrád 1800 lelkes város, amely gazdag történelmi múltjáról híres. Sem iparával, sem mezőgazdaságával nem tűnik ki, a város a turizmusból él, ezért fontos, hogy minél több rendezvényt tudjanak szervezni, hogy határainkon kívül és belül is egyre több ember ismerje meg szépségét. Bár kevesen tudják, Visegrád egyik jelképe, a Herkules-kút látható az ezer forintosunkon – mondta Abonyi Géza.

Felzárkózik a parádé

„A gasztronómiai rendezvény és kirakodó vásár Visegrád kiemelt jelentőségű rendezvénye lesz” - tájékoztatott Ispán Márta, az ünnepség ötletadója és elindítója, aki felsorolta, milyen terveik vannak ezekre a napokra. Gyermekprogramokat is szerveznek, hogy a szülők nyugodtan sétálgassanak, igyák a jóféle cseh sört, vagy kóstolgassák a sajtokat.
Cseke László, a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület elnöke a tájékoztatón arról beszélt, hogy a város négycsillagos szállodáiban 554 szoba várja a vendégeket, turisztikai fogadóépületük most készül, itt kap majd helyet a TDM is. Az eddigi legnagyobb esemény a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, most ehhez zárkózik fel reményeik szerint a Visegrádi Tavaszi Ízparádé is.

Egy falat Csehországot

visz majd a márciusi rendezvényre a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház, mint Martin Imre tulajdonos elmondta, lesz az ízparádén cseh sör, sajtok, és cseh tradicionális ételek.

Léderer Betty a Cseh Idegenforgalmi Hivatal vezetője szerint a tervek között művésztalálkozókra, könyvbemutatókra is sor kerül, szeretnék bemutatni Csehország kulináris oldalán kívül kultúráját is a márciusi ízparádén.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai