A séfek mellett hagyományosan a mixerek is összemérték tudásukat, két fordulóban döntve el, ki a legjobb koktélművész.
A séfek – az általános gyakorlattól eltérően – úgynevezett szakácspárbaj rendszerben küzdöttek, azaz a kétállásos konyhában párokba sorsolva készítették el ételeiket. A „szokásos” szakácsversenyektől eltérően a versenyzők rendelkezésére nem állt több óra, hogy tálaljanak, mindössze 35 perc alatt kellett a prezentálni a zsűrinek (Nemeskövi Dénes Venesz díjas Mesterszakács, Ferenczi István Venesz díjas Mesterszakács, Hargitai György Mesterszakács) a fogásokat. További nehezítésként a párok által felhasználandó hús alapanyagot csak közvetlenül a kezdés előtt sorsolták ki, és a szervezők valamennyi duónak három meglepetés alapanyaggal is kedveskedtek, amit be kellett építeni a receptúrába.
A séfekkel párhuzamosan ”Kreatív Koktél Klub 2013” versenyen küzdöttek a bartenderek, akik délelőtti fordulóban a Világszövetség versenyszabályai szerint, fűszerekkel készült fantázia italt készítettek, délután pedig a leghíresebb magyar likőrből, Unicumból készült koktél volt a feladat. A kötetlen, laza hangulatú versenyen a résztvevők és a közönség hangulatát fokozta, hogy a második fordulóban a bartenderek jelmezbe bújva teljesítették a feladatot, hol gésaként, hol fekete mixerként rázva a shakert.
A szakácsok versenyét végül Balogh Gábor, a zalakarosi Hunguest Hotel Damona séfje nyerte, aki a döntőben a nagykanizsai Dianiska Dániellel mérhette össze tudását. A harmadik helyen Kiss Krisztián, a budapesti Garibaldi Bisztro konyhafőnöke végzett. A mixerek között fűszeres likőr kategóriában a sárvári Németh Balázs, Unicum kategóriában az Ausztriában dolgozó Franek György győzött. Az összetett győztes a szintén sárvári Csébich Krisztián lett.
Zalakarosi séf és sárvári mixer sikere
Negyedik alkalommal rendezte meg a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiója a Szabó Levente Emlékversenyt.
Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!
2024. április 22. 15:30
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen
Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc
Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!
Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?
Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?
Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását
A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen
Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég
A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön
Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának
A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Interjú
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.