A Mátrában jársz? Ebédelni is szeretnél?

Ha igen, akkor van ötletünk: a gyöngyösi Bori Mamival nem hibázol. és közben azt is megtudhatod, ki az a Bori Mami?

Szezonális ízek, régiós, helyi eredetű alapanyagok használata, tudatos, fenntartható vendéglátás - ezek szép hangzatos, ma divatos szavak lehetnének, ha csupán szavak maradnának. Szerencsére a Gyöngyös belvárosában lévő Bori Mamiban nem azok - hanem maga a valóság. Ott, ahol nemrég mutatkozott be az új konyhafőnök, Nagy Attila, aki elég változatos szakmai utat járt be, míg családjával pár hete Gyöngyösre költözött.

.

A gyöngyösi, egyszerre családias hangulatú, mégis közben elegáns hely különben nem csak étteremként üzemel a Mátra kapujában, hanem úttörő szerepet kíván betölteni a modernkori, jó értelemben vett polgári életvitel újjáéledésében, a bisztrókultúra népszerűsítésében. Kávézóként, reggelizőként, találkozóhelyként is funkcionál, ugyanakkor családi ebédek, meghitt vacsorák és üzleti találkozók számára is tökéletes helyszín.

A városban egyedülálló bisztró Dobróka Tamás és Sándor Béla közös ötlete alapján a Belváros téren 2014 nyarán nyitotta meg kapuit. Az elegáns, mégis könnyed stílusú étterem belső tere több mint 40 férőhelyes, tavasztól őszig mindez egy 40 férőhelyes fedett terasszal is kiegészül. "Fontosnak tartjuk, hogy helyi kézművesektől is vásároljunk, ezzel támogatva a fenntarthatóságot családi gazdaságoknál. “, mondja Sándor Béla, az étterem egyik tulajdonosa és vezetője a beszerzéssel kapcsolatban.

A tulajdonosok közeli tervei közt szerepel, hogy hamarosan egy kisebb élelmiszerüzletet nyitnak, és egy néhány szobás szálláshelyet is kialakítanak imádott éttermükkel összekapcsolva.

A Bori Mami gasztronómiai koncepciója a bisztróhagyományokat megtartva öltözteti modern köntösbe a tradicionális ételeket - tökéletesen megoldva ezt a párosítást. Az étterem minden nap rkora reggeltől várja  a vendégeket:  negyven féle szálas tea, gőzölgő forró csoki, és a térségben csak itt fellelhető kávékülönlegességek is szerepel többek közt a kínálatukban. 

És végül derüljön fény az étterem elnevezéséről is: nos, Bori Mami valóban létezik, az egyik tulajdonos, Dobróka Tamás nagymamája után nevezték el az éttermet, ezzel is utalva annak meghitt, családias légkörére. 


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.