A szekszárdi Ízlelő csapata a Nobuban

Különleges programon, egynapos szakmai tréningen vehetett részt március 6-án, a Nobu Étteremben, Magyarország egyetlen olyan vendéglátóhelyének csapatából 3 felszolgáló és 3 szakács, ill. konyhai kisegítő, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán sérültek dolgoznak: mozgáskorlátozottak, hallássérültek, enyhe és középfokban értelmi fogyatékosok

Már indulás előtt a szekszárdi Ízlelő Étteremben nagy volt az izgalom: mivel tudták a Pestre indulók, hogy a luxusétteremben egyenruhában kell majd dolgozniuk, volt, aki külön erre az alkalomra fekete inget vagy blúzt szerzett be, másoknak a nadrág hosszát kellett a pénteki nagy nap előestéjén még gyorsan megigazítani.

Péntek délelőtt 10 órára érkezett meg a csapat: a Nobu konyháján először Schreiner Gábor head chef körbevezette az elfogult, izgatott csapatot, majd a szekszárdiak közül Gombkötő Zsolt és Kraft Zoltán rákot és gombát darabolt és díszített a konyhai egyik előkészítő helyiségben, Orsós István pedig már az első pillanatban beállt a látványkonyhaként üzemelő szusi pályára - és annyira tetszettek neki az ott látottak, tapasztaltak, hogy a látogatás végéig el sem mozdult onnét.

A szekszárdi, mozgásukban sérült felszolgálókat - Kecskeméti Máriát és Szabjánné Mariannt - az Ízlelő vendégterének vezetője, Karácsony Tibor kísérte Pestre, így mindhárman bepillantást nyerhettek a Nobu különleges terítési világába. Halász György éttermi menedzser segítségével egy darab Japánt is kóstolhattak - először a Nobu menedzsere saját tapasztalatai alapján mesélt a távoli szigetország életéről, szokásairól, majd a tréning záró programjaként az egész csapatot vendégül látták a topétteremben egy tökéletes Nobu ételsorra.

Mészáros Andrea, az Ízlelőt üzemeltető Kék Madár Alapítvány vezetője:

- Felejthetetlen élményben volt részünk mindannyiunknak, és bár már napok óta nagyon izgultak a lányaink, fiaink, hogy milyen exkluzív helyre kaptunk meghívást, olyan természetes kedvességgel és őszinte örömmel, odafigyeléssel fogadtak minket vendéglátóink, hogy az izgalom egycsapásra elmúlt. A fiúk a konyhán különleges finger food megoldásokat tanulhattak, felszolgálóink pedig az elegánsan egyszerű terítés és tökéletes felszolgálás világába nyerhettek bepillantást.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.