A szezon hosszabbítása a cél Badacsonytomajon

Kiszámíthatóbb idegenforgalmat, valamint hosszabb turistaszezont igyekszik teremteni Badacsonytomaj Önkormányzata a településen és annak környékén a vendéglátásban érdekelt valamennyi fél bevonásával, és a potenciális vendégkör egységes megszólításával. Elsősorban összehangolt szolgáltatásokkal és folyamatosan változó prograokkal biztosítják, hogy minden időszakban kikapcsolódhassanak a vendégek, akiket újragondolt kommunikációval tájékoztatnak a lehetőségekről.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A balatoni települések között kedvező idegenforgalmi adatokkal büszkélkedhet a Badacsony környéke, így Badacsonytomaj is: az elmúlt 7 évben stabilan, mintegy évi 4%-kal növekszik a kereslet a vendéglátásban. Azonban ezzel együtt is problémás az alacsony megtérülést biztosító rendkívül rövid, a vendégéjszakák felét adó júliustól augusztusig tartó mindössze két hónapos balatoni főszezon, amelynek rövidsége akadályozza a hosszú távú beruházásokat.

Az ördögi körből igyekszik kiutat találni Badacsonytomaj Önkormányzata úgy, hogy egyszerre két irányba lép: a vendéglátásban érdekelt szervezetekkel egyeztetve összehangolják a panziók, éttermek, borospincék és minden egyéb szolgáltató nyitva tartását és működését. Így a vendégek mind elő- és utószezonban, mind rossz idő esetén megfelelő programokon vehetnek részt. Másrészről erről megfelelően tájékoztatják a vendégkört is, így biztosítva a szükséges keresletet is.

A Badacsonyi Borvidék önmagában alkalmas szezonon kívüli turisztikai célnak, a területen minden hónapban zajlanak rendezvények, vezetett túráktól kezdve az olyan helyi különlegességekig, mint az itt őshonos magyar szőlőfajta, a kéknyelű virágzásához kapcsolódó fesztivál vagy a Szent Mihály napi tradicionális tűzgyújtás.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület is folytatja Borbarangolás rendezvénysorozatát: idén 11. alkalommal 16 borászat, három étterem és 18 szálláshely részvételével invitálják hagyományos borkóstolással egybekötött gasztronómiai kirándulásra az érdeklődőket.

A szezon kiterjesztését is célzó 7 kiemelkedő rendezvényt „Hetedhét Badacsony” elnevezéssel népszerűsítik, míg a badacsonyi régió egészét formabontó logóval és az átfogó „Badacsony első látásra” branddel is igyekeznek ismertebbé tenni.  Badacsonytomaj Önkormányzata az akcióktól elsősorban nem a bevételek emelkedését, hanem a település és a régió iránti érdeklődés növekedését és a szezon meghosszabbítását reméli.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.