A Waldorf Astoriába készül? Akkor igyekezzen!

Kevesebb ikonikus szálloda van a világon, mint a New York-i Waldorf Astoria. A hotel tulajdonosai most azonban úgy döntöttek, hogy február végén bizonytalan ideig bezárják a luxusszálláshelyet, adta hírül a businessinsider.com portál. És bár mind a mai napig lehet foglalni a házba szálláshelyet - a hírt egyelőre a kínai tulajdonosok nem cáfolták.

Bár a hotel belső képeit elnézve nem láthatjuk a hibákat, azonban megmásíthatatlan tulajdonosi döntés, hogy itt az ideje egy átfogó felújításnak. Amúgy nem akármilyen szálloda nem fogad vendégeket idén márciustól Manhattanben: építkezéséről született az a világhírű fotó, amelyen az építőmunkások szédítő magasságban, szinte a semmiben ülve ebédelnek. És olyan legendák laktak itt hosszabb-rövidebb ideig, mint Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra vagy John F. Kennedy vagy II. Erzsébet, angol királynő. 

A Waldorf Astoria történetének már a kezdete is különleges, hiszen tulajdonképpen két külön szállodáról volt szó eredetileg, amelyek az Astor-család két tagja, William Waldorf Astor és John Jacob Astor IV. közti csatározások miatt épültek szorosan egymás mellett. A szállodák egymás mellett álltak a Fifth Avenue-n és a 33rd Street-en, így amikor az unokatestvérek végre kibékültek, a két hotelt összekapcsolták. A következő fordulat 1929-ben jött, amikor az épületeket lebontották, hogy helyet csináljanak az Empire State Buildingnek, a Waldorf Astoria nevet pedig kerek 1 dollárért eladták Lucius Boomer befektetőnek, aki a szálloda jelenlegi helyén építkezett. Amikor végül 1931-ben megnyitotta kapuit, a Waldorf Astoria volt a világ legmagasabb és legnagyobb szállodája. A megnyitó annyira fontos eseménynek számított, hogy Herbert Hoover elnök is megemlékezett róla egy, a Fehér Házból tartott rádióbeszédében, és azt mondta, ez a hotel Amerika hatalmának nagyságát szimbolizálja.

A világon először különben itt vezették be a 24 órás szobaszolgálatot. A szolgáltatások színvonalára mindig is legendásan nagy hangsúlyt fektettek a hotelben, és azt se feledjük, hogy itt állt alkalmazásban Oscar Tschirky a kezdetektől, akinek a nevéhez fűződik a híres Waldorf saláta megalkotása.

A szálloda történetének egyik szintén fontos dátuma 1949 volt, amikor Conrad Hilton 3 millió dollárért (ami őrületes összegnek számított akkoriban) megvásárolta a házat, és egészen 2014-ig családja tulajdonában maradt. Akkor érkezett a jelenlegi tulajdonos, a kínai Anbang biztosító, akik 1 milliárd 950 millió dollárt fizettek a tulajdonosi jogokért.

Heteken belül tehát elkezdik a felújítás, természetesen a New York-i önkormányzat engedélyével, és bár a terveket eddig nem hozták nyilvánosságra, azt ígérik, a belső terek szépsége jó néhány helyen megmarad. A szobák egy részéből viszont, a kiszivárgott hírek szerint, öröklakások lesznek, amelyeket nyilván a közeljövőben meghirdetnek majd eladásra.

Forrás: businessinseder.com


Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?