hirdetés

Állásfoglalást kért az MVI a NAV-tól a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatban

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete folyamatosan figyelemmel kíséri a vendéglátó vállalkozásokat érintő jogszabályi változásokat, ezért a jövő évtől fizetendő új közteher, a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatban állásfoglalást kért a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól.

hirdetés

Az étkezőhelyi vendéglátásban az étel- és a helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom Áfa-mértéke 2018. január 1-jétől 18%-ról 5%-ra csökken, amellyel párhuzamosan a kedvezményes (5%-os) Áfa-kulccsal adózó vendéglátóipari szolgáltatás (hozzájárulás-köteles szolgáltatás) nettó (áfa nélküli) ellenértéke után, önadózással 4%-os mértékű turizmusfejlesztési hozzájárulást kell majd fizetni.

Az MVI fontosnak tartja, hogy egy hivatalos tájékoztatás álljon rendelkezésre a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos gyakorlati teendőkről, amely egyértelmű helyzetet teremt a vendéglátó vállalkozások számára az új közteher megfizetését illetően. Amint a NAV-tól megérkezik az állásfoglalás az új közteherről, akkor azt a MVI közzé fogja tenni a honlapján és egyben továbbítja a szakmai sajtóhoz is.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai