Borterasszal bővült a badacsonyi Kisfaludy-ház

Nem ülnek karba tett kézzel a badacsonyi Kisfaludy-ház új házigazdái: máris megnyitották Borteraszukat, ahonnét a pazar kilátás mellé akár Misit és Rózát is felszolgálják.

Újabb kuriózum hellyel bővült a kiváló boráról híres badacsonyi régió: ezúttal a Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszkélkedhet most megnyílt Borteraszával, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhetik a vendégek a balatoni főszezonban a szemük elé táruló, páratlan balatoni kilátást.

A gondosan válogatott borlapon a legismertebb helyi borászok tételeit, valamint a hely különlegességeit, fröccskoktélokat - Misit és Rózát - találunk a frissítők mellett. Míg Misi egy karakteresebb, muskotályon alapuló házi szörppel gazdagított koktél, Róza egy könnyedebb, rozé alapú ital, amelyben a friss málna íze dominál. Az alkoholmentes ízeket erősíti a Foly Arborétumból érkező különleges fenyőrügy szörp is, amelyeket további házi ízek, egy komplett szörpbár egészít ki.

A már megszokott Kisfaludy-Ház minőségben három különleges házi krém is van: rillette, padlizsánkrém és friss körözött remek kiegészítője a badacsonyi boroknak.

 

Az idei nyár további újdonsága a Kisfaludy-Ház Étterem új séfjének, Csonka Gábornak már mostanra ikonikussá vált desszertje, az Ürmöske. Alapját egy helyi édesebb, fűszeresebb fehér bor adja, amelyet anno a költő és szerelme is előszeretettel készítettek.

A desszert csokoládé keretébe az ürmössel gazdagon meglocsolt babapiskóta kerül, amelyet a különlegesen elkészített mascarpone tesz lágyabbá. A desszertre ezt követően arany mazsolát, a pálinkakrémre pedig aranyló szőlőszemeket tesznek. 

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.