Háromszáz

Épp ennyi szakács-, cukrász- és felszolgálótanuló hiányzik ebben az évben az elmúlt időszakokhoz képest a hazai szakiskolákból, hallottuk a hírt a Danubius tanulóversenyének idei döntőjén.

Február 26-án este mérték össze tudásukat a Danubius Hotels Group szervezésében a most végző szakács-, cukrász- és pincértanulók, méghozzá igazi vendégváró környezetben, a Hotel Hungária City Center éttermében, ahol a meghívottak pontozták az elé került tányérokat, és a felszolgálók munkáját.

Nekünk a 3-as asztal jutott, ahol pincérünk nem sok jóval kecsegtet a főfogást illetően. Ugyanis cukros husit emleget, amikor próbálja elmagyarázni, mit is jelent a glasszírozott oldalas kapros-túrós polentával, baby grill zöldségekkel, ami majd a konyhán mesterkedő szakácstanulónk, Melinda keze alól kikerül. Ő készíti előételünket is, a harcsával töltött derelyét paprika krémmel – aminek megérkezésekor, annak kóstolásakor mindannyian örülünk, ugyanis jóízű, finom az étel, a paprikakrém különlegesen friss és jól illik a derelyéhez (amit mi inkább raviolinak hívnánk, de ez végülis mindegy).

Bort kérünk az ételekhez, pincértanulónk rozét ajánl, azonban gőze nincs arról, milyen szőlőből készült, kékből, érkezik tőle a lakonikus felelet. Melinda közben előkerül a konyháról, és elmondja, kézzel készítette a derelyét, és azt is megtudjuk, minden szakácstanuló két fő alapanyagot kapott, aminek szereplnie kell versenymunkájukban: ez a harcsafilé és a sertés oldalas.

A mi versenyzőnk jól oldotta meg mindkét feladatot: előétele finom, főételének húsa ízletes, a kapros-túrós íz ugyan nem dominál a polentában, de mint mondja a szakácslány, nem is volt célja, hogy ez az íz uralkodó legyen.

Minden asztalnál különben mást és mást fogyasztanak a vendégek, van időnk nézelődni - ki mit és hogyan szolgál fel - két fogásunk között.

Mónika, a cukrászunk desszertje következik, aki maga mutatja be az asztalunknál, a konyhán miben mesterkedett: ő egy fahéjas, morzsás, vaníliavodkás és erdei gyümölcsös ízesítésű, linzeres keksztésztával , lime-os fagyival kísért sajttortát készített – amely esetben talán a kevesebb több lett volna, de ételsorunk méltó befejezéseként ennél nagyobb bajunk sose legyen.

Reméljük, három nálunk a tudását bemutató tanulónk boldogul majd az életben. Az pedig végképp jó lenne, ha nem hagynák el a pályát, mint oly’ sokan teszik ebben az esetben. Hanem tanulnak még a tapasztalt idősebb kollégáktól, és majd a vizsgáik után valamelyik Danubius-házban helyezkednek el.

Forrás: Vendég


Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.