Hazamentek a nyaralók, jöhetnek a gasztroturisták

Buli, strand, eszem-iszom: rendhagyó szezonnyitó vigalom a Balaton északi partján. Mostantól egy tucatnyi tó-parti tophely csütörtöktől hétfőig a nyár lezárultával is nyitva tart.

Rendhagyó szezonnyitó gasztro-házibulit tartottak a Balaton északi partján, a csopaki strandon az elmúlt hétvégén: a Tihany-Balatonfüred-Csopak-Paloznak-Alsóörs regió legjobb vendéglátósai és borászai összeálltak, hogy bebizonyítsák, van miért ősszel és télen is a Balatonra látogatni. Ízelítőt adtak kínálatukból, valamint bemutatták sajátkiadású régiós gasztrotérképüket is, amely segítség lehet ötleteléskor és a tájékozódásban mostantól minden gasztroturista és idelátogató számára.

Példaértékű összefogás valósult meg a Balaton északi partjának egyik legfrekventáltabb és legnépszerűbb régiójában, ahol több mint egy tucat vendéglátós és borász döntött úgy, hogy szembeszállnak azzal a régóta bevált gyakorlattal miszerint augusztus után minden bezár, és nincs tovább élet a Balatonon. “Itt az ideje felébresztenünk a Balatont a téli Csipkerózsika álmából! Minél összehangoltabban dolgzunk, annál inkább dübörögni fog az északi part, nagyon örülök annak, hogy a többi vendéglátós és borász társam is hasonlóan gondolkodik” – mondta Deli János, a csopaki Márga bisztró társtulajdonosa, a szezonnyitó buli ötletének megálmodója.

Az őszi-téli időszakban a vendéglátóhelyek izgalmas programokkal készülnek, klasszikus vasárnapi ebédtől kezdve tematikus eseményeken keresztül, borkóstolókon, borvacsorákon át, zenei programok széles palettája is várja a Balatonra látogató vendégeket.

A gasztrotérképen egyébként minden információ megtalálható, és kis piktogramokkal feltüntetik azt is, van-e gyerekmenü az adott helyen, panoráma, borospince, és melyik hely kutyabarát? (Szerencsére a legtöbb az) A kiadvány ingyenes, terjesztési pontok: a résztvevő éttermek és pincészetek, valamint a Balatonfüred – Veszprém régióban található szállodák és turisztikai irodák.

Az idén ősszel kezdődő program résztvevői: Baricska Csárda, Bergmann Cukrászdák, Carpaccio Alsóörs, Chianti Étterem (Veszprém), Ferenc Pince Csárda, Homola Pincészet és Borterasz, Horváth Ház - Borpince Jásdi Pince és Borterasz, Karolina Fűszerkertje Karolina Kávéház&Koktélbár, Kredenc Borbisztró, MÁRGA bisztró, Petrányi Pince, Sparhelt Bistro, Szent Donát Pince, Sáfránkert Vendéglő, Söptei Pince és Étterem


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?