hirdetés

Hét vendéglátóhelynek mennie kell a Várból

Először idén október 31-i határidővel mondták fel a szerződését hét, Vár-beli vendéglátóegységet üzemeltetőnek, mostanra talán van arra remény, hogy ez év végéig még maradhatnak, de utána nincs mese, menniük kell. Kérdés az, hová?

hirdetés

Mint derült égből a villámcsapás, úgy érte azt a hét vendéglátóhely tulajdonosát a tavaly ugyan már kormányrendeletben megjelentetett, ám csak idén ősszel végrehajtásra kerülő határozat, miszerint a Szentháromság tértől a Fortuna közig tartó hatalmas, gyönyörű épülettömbből (az idősebbek Várklubként talán ismerhetik a helyet, amely eredetileg Pénzügyminisztériumként épült) felmondanak a jelenleg a helyeket üzemeltető tulajdonosoknak, mert az általuk bérelt terület a Várba költöző Nemzetgazdasági Minisztérium része lesz. Mindez közel 500 férőhellyel rendelkező vendéglátást jelent, azaz ennyivel kevesebb vendég ehet-ihat majd a vendéglátóhelyek bezárása miatt a főváros turisztikailag legfrekventáltabb területén.

Jelenleg a bérleti szerződések lejártának határidejét próbálják enyhíteni az érintett vendéglátósok, azaz próbálják kitolni az eredetileg megjelölt október 31-i időpontot ez év végéig. A Várból „kilakoltató határozat”, vagyis a bérleti szerződés felmondása négy éttermet, egy éjszakai bárt és két kávézót érint, hogy tulajdonosaik hová költöztetik vendéglátóhelyüket – ezt ma még ők is szeretnék tudni.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai