Idén is sikeres volt a Destillata

Már-már hagyományosnak mondható, hogy a magyar főzdék tiszteletre méltó sikerrel szerepelnek az ausztriai párlatversenyen, a Destillata-n. Nem volt ez másképp az idén sem. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Destillata 2013-as magyar indulói

Agárdi Pálinkafőzde ("Nemzetgyőztes“)

Aranyérmes pálinkák (3): Tokaji Sárgamuskotály Törköly Pálinka, Barrique Szilva Pálinka Cabernet Franc, Törköly Pálinka
Ezüstérmes pálinkák és párlatok (9): Piros Vilmoskörte Pálinka, Champion Őszibarack Pálinka, Madárberkenye Pálinka, Érlelt Alma Pálinka, Vérnarancs Párlat, Körte Pálinka, Muskotályos Szőlő Pálinka, Whisky, Borpárlat,
Bronzérmes pálinkák és párlatok (9): Szamóca Pálinka, Sörpárlat, Cigánymeggy Pálinka, Érlelt Szomolyai Cseresznye Pálinka, Bodza Pálinka, Citromfű, Alma málna Gyümölcspálinka, Fekete Cseresznye Pálinka, Szilva Pálinka

Árpád és Vadász Pálinkaház

Aranyérmes pálinka (1): Bársony Birs 2012
Ezüstérmes pálinkák (10): Cabernet Franc Törköly, Irsai Oliver Szőlő, Lepotica Szilva, Érlelt Szilva, Faeper, Málna, Kökény Pálinka, Erdei Meggy, Csabai Házi Szilva Pálinka, Csabagyöngye Szőlő Pálinka
Bronzérmes pálinkák (6): Piros Vilmoskörte, Magyar Kajszibarack, Vadbodza, Erdei Szeder, Piros ribizli, Kisüsti Meggy Pálinka

Brill Pálinkaház

Aranyérmes pálinkák (3): Sárgarépa Párlat, Borpárlat Chardonnay, Szőlő Pálinka Irsai Oliver
Ezüstérmes pálinkák (5): Vilmoskörte pálinka, Lepotica szilvapálinka, Feketeribizli Pálinka Kardaka Törköly Pálinka, Cékla Párlat
Bronzérmes pálinkák (3): Birskörte Pálinka, Packhams Körte Pálinka, Borpárlat 2006

Etyeki Czímeres Pálinkaház

Ezüstérmes pálinkák (3): Mutsu Alma Pálinka, Kajszibarack Pálinka, Tramini Szőlő Pálinka
Bronzérmes pálinkák (2): Vilmoskörte Pálinka, Szilva Pálinka

Gyenesei Pálinkárium magánfőzde

Ezüstérmes párlat (1): Fenyőlikőr
Bronzérmes párlat (1): Csipkebogyó Párlat

Gyulai Pálinka Manufaktúra

Aranyérmes pálinka (1): Erdei Meggy Pálinka
Ezüstérmes pálinkák (4): Kajszibarack Pálinka, Vadcseresznye Pálinka, Szilva Pálinka, Faeper Pálinka
Bronzérmes pálinkák (8): Feketeribizli Pálinka, Sajmeggy Pálinka, Alma Pálinka, Erdei Szeder Pálinka, Szomolyai Fekete Cseresznye Pálinka, Madárberkenye Pálinka, Birs Pálinka, Merlot Törköly Pálinka

"Márton és Lányai" Pálinkafőzde

Aranyérmes pálinka (1): Szamóca Pálinka
Ezüstérmes pálinkák (7): Sárgamuskotály Törköly Pálinka, Bardin Érlelt Borpárlat XO, Cigánymeggy Pálinka, Vadkörte Párlat, Szomolyai Fekete Cseresznye Pálinka Irsai Oliver Szőlő Pálinka, Debreceni Muskotályos Szilva Pálinka
Bronzérmes pálinkák (3): Kajszibarack Pálinka, Bardin Alma Borpárlat VSOP, Mézes Ágyas Zölddió “Nocino"

Nobilis Pálinkafőzde

Aranyérmes párlat (1): Sörpárlat
Ezüstérmes pálinka (3): Meggy Pálinka, Szilva Pálinka, Feketeribizli Pálinka
Bronzérmes pálinka (4): Irsai Oliver Szőlő Pálinka, Szilva Pálinka, Málna Pálinka, Alma Pálinka

Pannonhalmi Pálinkárium

Bronzérmes párlatok (2): Szivarpárlat, Mézes Alma Fahéjas Likőr

Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra

Aranyérmes pálinka (1): Fekete Berkenye Pálinka
Ezüstérmes párlatok (3): Ananász Párlat, Barrique Ananász Párlat, Érlelt Alma Pálinka
Bronzérmes pálinka (1): Feketeribizli Pálinka

Schiszler Pálinkafőzde

Aranyérmes pálinka (1): Irsai Oliver Szőlő Pálinka
Ezüstérmes pálinka (2): Madárberkenye Pálinka, Érdi Bőtermő Meggypálinka
Bronzérmes pálinka (1): Kiffer Körte Pálinka

Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra

Ezüstérmes párlat (2): Berbence Bitter Likőr, Szeder Pálinka
Bronzérmes párlat (2): “Glam" Meggy Likőr, Feketeribizli Pálinka

Tuzséri Pálinka Manufaktúra

Aranyérmes pálinka (1): Vadcseresznye Pálinka
Ezüstérmes pálinka (5): Kékfrankos Szőlő Pálinka, Irsai Oliver Szőlő Pálinka, HP Cserszegi Szőlő Pálinka, HP Körte Pálinka, HP Szabolcsi Alma Pálinka
Bronzérmes pálinka (3): Szeder Pálinka, Vilmoskörte Pálinka, Szabolcsi Alma Pálinka


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.