hirdetés

Jótékonysági estély az Operában

2014. március 1-jén a Magyar Állami Operaházban rendezik meg az Ezüst Rózsa Bált. A farsangi időszak utolsó szombatján a szezon megkoronázása lesz ez az estély: a művészetek és a sport találkozója, mely a világszerte ünnepelt jubileumi „Strauss150” évadhoz kötődik. Az est Richard Strauss: A rózsalovag (Der Rosenkavalier) című operájának szimbóluma nyomán kapta nevét, az Opera ezzel tiszteleg a szerző születésének közelgő, 150. évfordulója előtt.

hirdetés

A 19-20. század fordulójának tradícióihoz híven az ünnepi esthez jótékonysági célokat kapcsolnak. A rendezvény vendégei minden belépőjegy árával hozzájárulnak a közös karitatív célhoz, a 2014-es évadban egy mentőautó vásárlásához, amelyet az Országos Mentőszolgálatnak ad át a Bál Társaság.

A rangos esemény fővédnöke Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a NOB-tagja, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, védnöke: Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Különleges díszvendégei: Polina Szemjonova, a Berlini Állami Operaház prímabalerinája és Vesszelina Kaszarova világhírű bolgár mezzoszoprán.

Ezüst Rózsa Bál

A Magyar Állami Operaház 2014. március 1-jén rendezi meg az „Ezüst Rózsa Bált”, amely szándékai szerint klasszikusan elegáns, jótékonysági esemény.

Küldetése, hogy értéket teremtsen, képviseljen és közvetítsen, egy közel 130 éves örökséget ápoljon és gondozzon; nemzeti örökségünk részeként terjessze a kultúrát, népszerűsítse a művészeteket, mindezek mellett pedig karitatív célokat is támogasson.

A jövőben megrendezendő jótékonysági est meghívott díszvendégeinek köre és az eseményhez kötődő címadás évente más-más tematikához kapcsolódik majd.
A 2014-es estély Richard Strauss tiszteletére az Ezüst Rózsa Bál nevet kapta, díszvendégei pedig a magyar művészvilág személyiségei mellett az év kiemelt társszférája, a sport nagy egyéniségei.

A rendezvény alkalmat teremt arra, hogy egy nemes cél érdekében az összművészet házában találkozzanak az ország kiválóságai, közéleti és gazdasági szereplői, valamint hazánk nemzetközileg is elismert egyéniségei. Az estély mindemellett emlékezetes élményt kínál vendégeinek, rangos publicitást biztosít partnerei számára, miközben a kapcsolatépítés és ápolás egy nemes cél támogatása közben zajlik.

Dalszínház utcaBál

Az Operaházban zajló estély kísérőrendezvénye az elsősorban fiatalokat megszólító „Dalszínház utcaBál”, ahol forralt borral, népszerű DJ által szolgáltatott zenére, videóinstallációkkal dekorált környezetben azok is adakozhatnak és részesei lehetnek a társasági eseménynek, akik egy önfeledtebb, lazább szórakozási forma hívei.
Jótékonysági cél

A 19-20. század fordulójának tradícióihoz híven az estélyhez karitatív célokat kapcsolnak és a jegyek árával a vendégek egy jótékony adományozásban vállalnak szerepet. Szándékuk szerint 2014-ben az Országos Mentőszolgálat számára vásárolnak egy mentőautót.

Műsor és sztárvendégek

Rendező: Anger Ferenc, a Magyar Állami Operaház mb. művészeti igazgatója és
Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója
Az est háziasszonya: Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő
Sztárvendégek: Vesszelina Kaszarova, bolgár mezzoszoprán operaénekesnő Polina Szemjonova, moszkvai születésű balett-táncosnő,
a Berlini Állami Operaház prímabalerinája
Program:

20:00 Kapunyitás
21:30 Ünnepélyes megnyitó
22:30 A nagyteremben klasszikus keringő-dallamok és tánczenék szólnak, a többi helyszínen más-más zenei kínálat szórakoztatja a nagyérdeműt

24:00 Éjféli közös tánc – Quadrille, koreográfus: Nádasdy András
4:00 Zárás

A főműsort követően hét különböző helyszínen további rangos zenés programok várják a vendégeket.

Az Ezüst Rózsa Bál illata

A Magyar Állami Operaház Zólyomi Zsoltot, Magyarország világhírű parfümőrét kérte fel, hogy megtalálja az Ezüst Rózsa Bál illatát.
A kiválasztott az Atelier Cologne francia parfümház “Silver Iris” nevű luxusparfümje lett, egy puhán púderes, ám végtelenül elegáns, határozott, drámai erejű virágos illat, mely a világ legdrágább természetes alapanyagát, a firenzei íriszkivonatot tartalmazza. Valódi ezüst bevonatú üvegével megjelenésében is méltón képviseli 2014 legelegánsabb estélyét, az Ezüst Rózsa Bált.

Elsőbálozók jelentkezése és az ösztöndíj-program

A Magyar Állami Operaház a 2014. március 1-jei Ezüst Rózsa Bál nyitótáncához ösztöndíj-programot hirdetett húsz elsőbálozó részére, akik számára ingyenes részvételt biztosít az eseményen.

A 2014-es Ezüst Rózsa Bál meghirdetett társszférájának, a sportnak köszönhetően, az ösztöndíjas elsőbálozókat a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) által legjobbnak ítélt sportiskolák/középiskolák biztosítják:

Kölcsey Ferenc Gimnázium
Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet
Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Az elsőbálozók körébe az ösztöndíjprogramon kívül az alábbiak szerint, online lehet jelentkezni.

Határidő:

• Jelentkezés határideje: 2014. január 17.
• Early Bird – 10 % kedvezmény a 2014. január 1-ig jelentkezőknek

A jelentkezés feltételei:

• 17 és 27 év közötti életkor
• Jelentkezési lap kitöltése és annak elküldése (űrlap és kapcsolódó információk a www.ezustrozsabal.hu címen)
• A Magyar Állami Operaházzal kötendő együttműködési megállapodás aláírása
A jelentkezők kiválasztása korlátozott számban, érkezési sorrendben történik. A jelentkezőket a jelentkezés elfogadásáról írásban, e-mailben értesítik 2014. január 20-ig.

Kapcsolat:

Elsőbálozó jelentkezés:
Molnár Fanni
+36-30-210-42-89
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: www.ezustrozsabal.hu

Ezüst Rózsa BÁL
Információk, jegyigénylés:
Tel.: +36-30-438-8610
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Honlap: www.ezustrozsabal.hu; This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele lehet-e a légiközlekedés újraindításának garanciája?

Kiadónk társoldalai