Kézműves italokkal erősít a ProWein

6600 kiállító, 9 vásárcsarnokban 60 ország képviselői, köztük a legtöbb kiállító Franciaországból és Olaszországból érkezett. Ezek a tavalyi impozáns számok. A düsseldorfi borszakkiállítás, a ProWein vásárok igazgatója szerint jövőre még nagyobb lesz a borvásár.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Marius Berlemann, a ProWein vásárok igazgatója a budapesti sajtótájékoztató során elmondta, jövőre elsősorban Afrikára fókuszálnak. A szakmai látogatóküldő országok sorából pedig kiemelte még Amerikát, ahonnét annyian érkeznek a német ProWein idején Düsseldorfba, hogy a tengerentúlról 20 százalékkal nőtt a szakmai látogatók száma néhány éven belül.

Jövőre ismét jelen leszünk Düsseldorfban, Európa legnagyobb szeszesital szakkiállításán, ahol március 18-20. között hazai borok és pálinkák is szerepelnek. A Spirit pavilonban mutatjuk be a hazai pálinkák legjavát, mondta Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője. A ProWeinon az AMC 43 négyzetméteres közösségi standdal és három hazai kiállítóval jelenik majd meg.

Marius Berlemann, a ProWein vásárok igazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a jövő év márciusában, Düsseldorfban szerveződő borászati szakkiállításon újdonságként a kézműves termékekre, a kézműves sörökre és borokra koncentrálnak.

A ProWein 2018-ban már 10 csarnokban, több mint 500 kiállítói kóstoltatással és közel 20 szemináriummal, önállói kiállítói térbe elhelyezett bioborokkal mintegy 200 bioborászat árukínálatával várja a szakmai látogatókat. Az idei ProWein tapasztalatai kapcsán elhangzott, a minden idők legtöbb, összességében 60 ország, 6615 kiállítóját felmutató ProWein 58 500 szakmai látogatót vonzott 131 országból, így 6 év alatt 50 százalékkal sikerült a szervezőknek megemelnie a ProWein események látogatói számát. A vendégek kétharmada ezeken a szakvásárokon csúcsvezető és minden második látogató kereskedelmi üzletet is köt, borkedvelőket nem engednek be a kiállításra, kizárólag kereskedőket, tette hozzá a vásárigazgató.

Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- es Gasztromarketing főosztályvezetője beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a ProWein történeteben először az MTÜ 300 nm-nyi területű közösségi standjának közvetlen szomszédságában lesznek elhelyezve az önálló standdal érkező magyar kiállítók is, és ez alkalommal már a megújult arculati elemekkel ösztönzik a magyar borok megízlelésére, megvásárlására a látogatókat. A tervek szerint a magyar borok mellett az MTÜ a magyar gasztronómia megismertetése érdekében kóstoltatásokkal és különleges cateringgel is készül. 

Forrás: Vendég & Hotel


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.