Megtaláltuk a város legjobb fánkját

Bár a farsangi időszak még odébb van, de lelkes cukrászoknak, édesszájú szakácsoknak addig is figyelmébe ajánljuk Budapest legjobb fánk-lelőhelyét.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A főváros legtökéletesebb fánkját ma a Corvin-negyed szomszédságában, a Wiener Szalonban készítik. És a tulajdonost megismerve, nem véletlenül. Ugyanis Nicholas Göndöcs, dél-afrikai születésű, olasz és magyar felmenőkkel rendelkező ifjú cukrászmester a magyarországi üzlete megnyitása előtt Madridban üzemeltetett már egy szintén bécsi stílusú kávéházat. Ott is, akárcsak Pesten, semmit nem bíz a véletlenre: minden alapanyagot édesapja tanácsa alapján Bécsből szállíttat Budapestre. Még a debreceni kolbász debrecenijét is - amelyet tehát nem a Hajdúság fővárosában, hanem imádott Bécsében készítenek számára.

"Édesapám, Rudolf Peter Groissböck a 70-es években, Ausztriában építette fel Groissböck néven ismert Cukrászdát és kávézó-láncát. Mivel nagy tapasztalattal rendelkezik, így a családom úgy döntött, hogy Budapestre is elhozzuk a bécsi ízeket, és egy igényes színvonalas, kizárólag természetes ls bio alapanyagokból készített fagylaltozóval egybekötött kávézót nyitunk”, mondja Nicholas, miközben maga szervírozza a meleg fánkot, és hozzá a bécsi kávét, és annak örül, hogy gasztrobloggerek csak döbbenten néznek egymásra, mert ilyen finomat, ennyire jól eltalált tésztával és a benne megbúvó töltelék harmóniájával felkínált édességet még sehol nem ettek.

Közben Nicholas az édesapjáról mesél tovább: "Apám eredetileg Bécsben tanulta a cukrászmesterséget, de tanult és dolgozott Olaszországban, és másutt is. Négy üzlete van jelenleg az osztrák fővárosban, de szerinte a Budapesten megnyitott üzletem szinte valamennyit felülmúlja. Jól látják, cégünk egyik specialitása az ízletes bécsi fánk, amelyet miden esetben csak kis mennyiségben készítünk, ezért mindig frissen, melegen kerül a vendégek asztalára. Szalagos fánkjainkat házi baracklekvárral és csokoládéval töltve kínáljuk.”

Forrás: Vendég & Hotel


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.