Megújuló rákosmenti menzák

Közel 3500 négyzetméteren újultak meg Rákosmente Önkormányzata intézményeinek konyhái Magyarország legnagyobb, mintegy 400 millió forint összértékű közétkeztetési beruházási programjának keretében. Az európai normáknak és sztenderdeknek megfelelő korszerűsítéseket a Pensio Kft saját forrásából végezte el az önkormányzati tulajdonú iskolai és óvodai konyhákban, étkezőkben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország legnagyobb közétkeztetési beruházási programjának utolsó elemét adta át Riz Levente Budapest Főváros XVII. Kerület Rákosmente polgármestere, országgyűlési képviselő és Süllős Gyuláné, a Pensio Kft. ügyvezető igazgatója. A 400 millió forint összértékű beruházási program két éve kezdődött, 34 önkormányzati fenntartású oktatási és nevelési intézmény konyhája, étkezője újult meg, két főzőkonyhát alakítottak ki. Összesen 3500 négyzetméternyi épületet újítottak fel, 9800 négyzetmétert festettek ki, 500 konyhai berendezést cseréltek le, vagy újítottak meg, több mint hatezer ebédadag lefőzésére alkalmas kapacitást újítottak meg, mindenben alkalmazkodva a kor követelményeihez. A beruházást a közétkeztetési vállalkozás magántőkéje fedezte, a megállapodás értelmében a felújított konyhák és étkezők, az új gépek és berendezések az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

Rákosmente Önkormányzata 2010-ben írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot közétkeztetési szolgáltatásainak ellátására és fejlesztésre. A tender értelmében a tíz éves szolgáltatási szerződés keretében a nyertesnek vállalnia kellett, hogy a 30 éves konyhákat és étkezőket az európai normáknak és sztenderdeknek megfelelően újítja meg, és a beruházások ideje alatt is biztosítja a kerületi intézmények magas színvonalú ellátását.

A Zrínyi Miklós Általános Iskolában csütörtökön átadott új főzőkonyha mindenben megfelel a HACCP, az ISO 9001, az ISO 14001 és az ISO22000 minőségbiztosítási rendszereknek. A fejlesztés során az iskolában nem csupán korszerűsítették a konyhát és kiszolgáló részleget. Az épületrészt közel 200 négyzetméteres új szárnyal is bővítették annak érdekében, hogy a korszerű, energiatakarékos berendezések számára elegendő helyet biztosítsanak, növeljék a konyha kapacitását és megteremtsék a hatékony munkavégzés feltételeit is. Az iskola konyhája a fejlesztések eredményeként naponta több mint kétezer adag ebéd készítésére képes, így innen látják el ebéddel a kerület több más intézményét is.

Rákosmentén sikerült megfelelő megoldást találni arra is, hogy a gyermekek hozzájuthassanak az egészségesebb, korszerűbb, rostokban gazdagabb ételekhez, ugyanakkor ez ne jelentsen vállalhatatlan megterhelést az önkormányzatnak és a szülőknek sem – emelte ki Süllős Gyuláné, a Pensio Kft. ügyvezetője. Elmondta: a forráshiányos időszakokban különösen szükség van a megfelelő együttműködés kialakítására az önkormányzat, a szülői munkaközösségek és a közétkeztetési szolgáltatók között annak érdekében, hogy a szolgáltatási színvonalat a konyhák felújításával és a reformkonyha elvein nyugvó ételek bevezetésével tovább lehessen növelni.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.