Német újságírók tesztelték a dél-dunántúli régió gasztronómiai kínálatát

Szeptember 26-29. között az MT Zrt meghívására 8 német újságíró látogatott a Dél-Dunántúlra, hogy ismerkedjen a térség speciális kínálatával.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szeptember 26-29. között az MT Zrt meghívására 8 német újságíró látogatott a Dél-Dunántúlra, hogy ismerkedjen a térség speciális kínálatával. Bár a sajtóút elsősorban a magyar gasztronómia köré épült, egy másik, a német sajtó számára kifejezetten izgalmas téma, a magyarországi svábok szokásai és a sváb konyha különlegességei (a német nyelvterületen gyakran "schwäbische Türkei"-ként emlegetett régióban) is terítékre kerültek. A kisjakabfalvi Conrad házban tett látogatás, a hímesházi német gyülekezet képviselőivel folytatott beszélgetés és a fekedi polgármesterrel elköltött közös ebéd mellett az eredetileg a fuldai apátságból (Stift Fulda) származó szalámi, a Stifolder is kellemes élményt nyújtott az újságíróknak. A zsurnaliszták olyan neves médiumokat képviseltek, mint az á la carte (10.000 pld.), a Bayrischer Rundfunk bajor állami televízió és rádió, a Christlicher Digest (50.000 pld.), a Darmstädter Echo (90.000 pld.), a doppio (1,8 millió pld.), a 6 magazint kiadó Höma Verlag (120.000 pld.), a Radioreise (500.000 hallgató), a Rhein-Zeitung (200.000 pld.), a Sonntag Aktuell (650.000 pld.) és a zu tisch (55.000 pld.).

Vendégeink a szekszárdi és a Villány-Siklós borvidékek különleges borait is megkóstolták a 4 nap alatt, több híres borászatban (Bodri, Bock, Gere és Tiffán Pincészet). A Crocus Gere Borhotelben a finom borok mellett, azokkal harmonizáló, különleges menüsort élvezhettek, a Bock Pincészetben pedig egy bor- és csokoládékóstoló során ízlelhettek különleges bonbonokat is. Az újságírók mindvégig Pécsett laktak a Palatinus Hotelben, ezért szabadidejükben az éppen akkor zajló Pécsi Pezsgő és Borfesztivál forgatagában is elvegyülhettek. Részt vettek továbbá az Európai Bordalfesztivál gálaestjén a Kodály Központban. Pécs szerteágazó kulturális kínálatával a Zsolnay Kulturális Központban ismerkedtek. A gasztronómia kirándulás a borvidékek mellett a régió ökoturisztikai fellegváraiba is elvezetett. Így vendégeink jártak Gyűrűfűn, Almáskeresztúron a Kaba kecskefarmon, valamint Bükkösdön az Ökoparkban.

 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.