hirdetés

Konferenciaturizmusban Németország az első

Az IPK International és a World Travel Monitor (WTM) legújabb előzetes számai is igazolják, hogy Németország még tovább tudta fejleszteni az európai vendégek körében elért vezető pozícióját, mint üzleti úti cél.

hirdetés

Ezek alapján 2013-ban összesen 12,7 millió üzleti utazást regisztráltak Európából Németországba, amely 1,6 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest.

A hivatásturizmus, amely mind a vásárokat, mind pedig a MICE-turizmust magában foglalja (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions – találkozók, incentív utak, konferenciák és kiállítások), az összes üzleti utazási volumen több mint felét teszi ki. Ezen üzleti utak száma 2013-ban Európából Németországba 14,5 százalékkal nőtt, és így meghaladta a hét millió utazást.

Európában az első

Németország továbbra is az első számú vásárország. A kongresszusokhoz és a MICE-turizmushoz kötődő utazások szegmensében Németország 2013-ban Európában tovább erősítette első helyezését konferencia- és kongresszusi helyszínként.

„Az üzleti utazási szektor a németországi turizmus jelentős gazdasági tényezője. A rendezvényekhez kötött üzleti utak kétszámjegyű növekedése 14,5 százalékkal nagyban köszönhető a tudományos és gazdasági kompetenciának Németországban” – magyarázza Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.
„A DZT erős partnerként áll mellettünk Németország értékesítésénél. Közös piacspecifikus koncepcióinkkal jelentősen hozzá tudunk járulni Németország, mint konferencia- és kongresszusi helyszín pozíciójának további erősítéséhez” – teszi hozzá Matthias Schultze, a German Convention Bureau ügyvezetője.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai