Nyerő selfie a győztes csapatról

Január 23-án este a Corinthia Hotel Budapest Báltermében tartották a hazai szállodások immár második alkalommal kiírt pályázata, az Év Szállodája 2014 díjkiosztó ünnepségét közel kétszáz vendég részvételével. Három-, négy- és ötcsillagos kategóriában hirdettek győzteseket, emellett a szakmai zsűri különdíjakat is kiosztott, amelyeket a házak kiváló üzemeltetéséért és innovációjáért ítéltek oda. Interjúink a győztes szállodák képviselőivel készültek.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Háromcsillagosok: Bo18 Hotel***superior Szabó Ákos, a BoHotels tulajdonos/igazgatója:

– Erős volt a kategóriánk mezőnye, legjobban az Ibisektől tartottam. Nem is számítottam rá, hogy minket hoznak ki győztesnek, csupán eljöttünk ünnepelni, együtt lenni a többiekkel, hiszen olyan ritkán van erre módunk az egész éves kemény munka során. Nagyon örülünk a kitüntetésnek, de annak még jobban, hogy a vendégeink is díjazzák a munkánkat: átlagban 92 százalékos az éves töltöttségünk. Sok a visszatérő vendégünk, mindenhonnét érkeznek hozzánk. A svédek különösen szeretnek bennünket, mert a Bo név miatt azt hiszik, svéd kapcsolatunk van, pedig ez csupán a testvérem, Balázs és az én nevem vége, a 18 meg a házszámot jelenti a „nyócker” egyik utcájában. Tavasszal nyitjuk meg a Bo33-at: az új ház a 33. szám alatti épületben nyílik majd meg.

Négycsillagos fővárosiak: Mamaison Hotel Andrássy Budapest

Nagy-Szász István szállodaigazgató: – Nálunk az egész csapat nyert, ebben rejlik az erőnk. Ezért is készítettünk selfie-t magunkról a díjkiosztón: hogy akik most nem lehettek itt, velünk örülhessenek. Titkunk, hogy a kulcspozíciókba erős emberek kerültek, köszönhetően annak, hogy a ház tulajdonosa tudja, a sikerhez vezető útnál ez meghatározó. Szeretik a vendégeink, hogy a szobáink mérete lenyűgöző, a recepciónk kicsi és otthonos, és a hozzánk szervesen tartozó étterem, a La Perle Noire nem egy üresen tátongó, halott tér, hanem vendégekkel, élettel teli, különleges gasztronómiát kínáló élmény, amely a fővárosiak egy kedvenc helye is.

Négycsillagos vidékiek: Hotel Európa Fit****superior

Könnyid László szállodaigazgató: – Kétszáz ember csapatmunkája kapta ezt az előkelő kitüntetést, a díj számunkra az elmúlt három év alatt átgondolt koncepció mentén zajló felújítás elismerését is jelenti. A gyógyászati részlegünket átalakítottuk, önálló gasztronómiai vonalat vezettünk be, és kimondottan a fiatal vendégkör számára alakítottunk ki új szolgáltatásokat. Ritka az a tulajdonosi mentalitás, amely teret enged az újdonságoknak, hisz bennünk, visszaforgatja a tőkét, így folyamatosan tudunk fejlődni. A személyzet képzését, továbbképzését is megoldjuk házon belül. A tavalyi évünk sikeres volt, számos rangos nemzetközi és hazai elismerést söpörtünk be, idén pedig tizenöt éves a ház, a jubileum külön alkalom arra, hogy újabb ajánlatokkal lepjük meg a vendégeinket. Minden hét másról szól nálunk, újabb és újabb programokkal, csomagokkal rukkolunk elő.

Ötcsillagosok: Corinthia Hotel Budapest

Szabó Szabolcs igazgatóhelyettes: – Erős volt az ötcsillagosok mezőnye, én arra saccoltam, hogy két ház közül kerülhet ki a győztes: az egyik a miénk, a másik a sárvári Spirit. Öt éve dolgozom itt, három éve menedzseri pozícióban, a környezet, a miliő, az épület 120 éves történelme, patinája, a bálterem, amely egyértelműen a ház ékköve – mindennap gyönyörködöm benne, mert nincs ehhez fogható. Egy szállodás életében megszokott, hogy két-három évente másik házba kerül. De itt, a Corinthiában évek óta annyira jó a gárda, hogy szinte nincs is fluktuáció. Nem véletlenül szoktuk az igazgatónkkal, Thomas Fischerrel emlegetni: ez az a hely, ahonnét majd nyugdíjba szeretnénk menni.

A pályázatra tizenöt szálloda jelentkezett.

A zsűri az alábbi fő szempontokat vette figyelembe:

– a szálloda üzleti, piaci teljesítménye a versenytársakéhoz képest

– a szolgáltatások minősége, a nyilvános vendégvélemények összesítése, mystery vizsgálatok

– HR-munka, a munkatársak motiválása

– innováció

– CSR társadalmi felelősségvállalás

Forrás: Vendég & Hotel


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.