Őrület: bögrébe épített wifi

Rohamléptekben fejlődő világunkban egyre több olyan dolgot látni, melyek merőben eltérnek a megszokottól. Önök láttak már például olyan kávésbögrét, amellyel tudunk netezni, elolvashatjuk elektronikus leveleinket, de mindemellett a reggeli kávénkat is megihatjuk belőle? Nos, eddig mi sem… - olvastuk az itbusiness.hu-n.

Ki gondolta volna, hogy egyszer még azt is megéljük, hogy az internetezéshez, levelek küldéséhez/olvasásához, képek letöltéséhez és megjelenítéséhez előbb-utóbb már nem lesz szükség arra, hogy nálunk legyen laptopunk, táblagépünk, vagy éppen az okostelefonunk, hiszen már most is bőven találni a nagyvilágban olyan kütyüket, melyek az előbbi mobil munkaállomásokat is kitűnően helyettesítik. Itt van mindjárt a „Smile Cup” nevű univerzális megoldás, amely lehetővé teszi, hogy még egy bögre kávé mellett is online maradhassunk – mindenféle egyéb kütyü használata nélkül.

Mivel a speciális bögre wifi és bluetooth kapcsolatra is képes, a segítségével tudunk képeket fogadni/küldeni, elolvashatjuk a mailjeinket, twitter üzeneteket pötyöghetünk, szóval egy igazi kis mini-munkaállomásról van szó. A kommunikáció eme formái úgy lehetségesek, hogy a bögre fala speciális rétegeket rejt, amelyek segítenek a különböző üzenetek/képek megjelenítésében. Akár még jelenlegi hangulatunkat is közölhetjük a külvilággal oly módon, hogy a bögre emóciós ikonok megjelenítésére is képes.

Persze mindez még csak ízelítő volt a termékből, mivel annak funkcionalitása meglehetősen sok lehetőséget hordoz magában. Elvileg még távirányítóként is lehet használni, de például mutatja a pontos időt is, vagy ha éppen nagyon unatkoznánk, akár még játékokat is játszhatunk a bögrén. Mindez a bögrébe épített érintőképernyős technológia révén lehetséges. A működéshez szükséges kraftot stílszerűen, a bögre fülébe integrált napelemek szolgáltatják.

A Smile Cup első ízben az idei Fujitsu Design Awardon tűnt fel, s onnan el is hozta a zsűri egyik különdíját. Az elmés kis bögrét egy észt dizájner, bizonyos Nikita Mokhirev jegyzi. Az itbusiness.hu információi szerint a termék egyelőre csak Japánban kapható. (Forrás: Designboom, Fujitsu)


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.