Pályázat: ki főzzön a szakácstanulóknak?

A Gundel Károly TISZK Gazdasági Szervezete pályázatot hirdet a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában működő munkahelyi konyha, étterem és/vagy munkahelyi büfé üzemeltetésére. A bérlemény természetben Budapest, IX. kerület Ecseri út 5-7. szám alatt található. Az intézményben összesen 1800 tanuló tanul, nagyobb részük heti váltásban tartózkodik az iskolában, így az épületben naponta átlagosan 1140 fő tanuló van jelen. Az intézményben 140 dolgozó dolgozik 07 és 18 óra között. A tanulók étkeztetését a mindenkori költségvetési törvény és az iskola fenntartója által megállapított normatíva támogatja.A pályázat beadható külön a konyha, étterem és külön a büfé üzemeltetésre is, vagy mindkettőre együttesen. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A bérlemények megtekintésére a pályázók részére bejárást biztosítunk 2011. november 07-én 15.00 órai kezdettel.
Ekkor a helyszínen szóbeli tájékoztatót is tartunk minden Pályázó számára, a közös bejárást követően. A pályázati dokumentációt a pályázat kiírója e helyszínen és időponttól a pályázati jelentkezési határidő lejártáig bocsátja a Pályázók rendelkezésére 20 000 Ft + áfa, azaz bruttó 25 000 Ft díj ellenében, mely dokumentáció intézményünk pénztárában vehető át, az összeg befizetése mellett, vagy a díj "Gundel Károly Szakképző Iskola 11784009 - 15492650 sz. bankszámlájára" átutalásának igazolását követően.
A pályázat benyújtható önálló pályázatként vagy közös ajánlattevők pályázataként.
A pályázatok benyújtási határideje 2011. november 25. 10.00 óra.
A pályázatok átvételének helye: Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola, Budatest IX. ker. Ecseri út 5-7., I. em. 120. iroda.
A pályázatok bontása ugyanitt történik a jelentkezési határidő lejártakor, a Pályázati Bizottság és a Pályázók jelenlétében, jegyzőkönyvezett módon.
A pályázattal kapcsolatos kérdéseket csak írásban fogadunk el (klaszlo@gundeliskola.hu) 2011. november 14. napján 14.00 órától.
A válaszokat az iskola honlapján (http://www.gundeliskola.hu), mindenki számára elérhető módon tesszük közzé 2011. november hó 17. napjától a pályázat beadásának határidejéig.

Tájékoztatás:
A Pályázati Dokumentáció megvásárlása a pályázatra jelentkezők számára kötelező, a dokumentáció beszerzése a pályázati részvétel feltétele.
A pályázat nem tartozik a közbeszerzési törvény hatály alá.
Intézményünk, mint önkormányzati költségvetési szerv, az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (Áht.) által a működés és gazdálkodás alapelvei körében írtak szerint az Alapító Okiratban meghatározott feladataink ellátását / a 91.§ (1) bekezdés/ ezen alapelveknek megfelelően a gazdaságosság és hatékonyság érvényesítésével végzi. Ezért a jelen Pályázatnak célkitűzése a nyilvános és áttekinthető pályázati eljárást, versenyeztetést követően a meghirdetett konyhai, éttermi és/vagy büfé feladatok ellátására a legjobb pályázati ajánlatot tett pályázóval, konyha, étterem és / vagy büfé üzemeltetővel a Bérleti Szerződés megkötése két és fél év határozott időre.
A megkötendő Bérleti Szerződésnek egy időben kell biztosítania az ellátás színvonalát, a kiadások lehető legkisebb arányát, a lehető legelőnyösebb rendszeres bevétel realizálását, / Áht. 92.§ (1) bekezdés b) pontja szerint/ a szakképzési, nevelési, oktatási alaptevékenység mellett a vállalkozási tevékenység körében - ezzel a támogatáson kívüli forrásból lehető legtöbb tervezhető bevétel elérését.
Pályázati feltételek:
- Pályáztató Bizottságot állít fel a pályázat lefolytatása, elbírálása érdekében, mely Bizottság munkájában a kiíró felkérésére helyet kapnak az intézmény érdekképviseleti képviselői szavazati joggal, illetve ügyvéd, szavazati jog nélkül. A pályázati eljárás lezárásakor a Bizottság indokolt javaslatot tesz a Gazdasági Szervezet Vezetője és Intézmény Igazgatója részére a pályázati nyertes megállapítására és kihirdetésére.
- A pályázók közül pályázati témánként a két legsikeresebb pályázót tárgyalásra hívjuk. A döntés és az értesítés időpontja 2011. november 28-án 14.00 óráig.
- A pályázati témánként két legjobb pályázatot benyújtott pályázóval a tárgyalás megtartásának időpontja 2011. december hó 1. napján, 10.00 órai kezdettel.
- Eredményhirdetés 2011. december hó 2. napján, 10.00 órakor.
- Szerződéskötés tervezett időpontja 2011. december 5-én, 10.00 órakor.
- A szerződés 2011. január 3-tól 2014. június 30-ig tartó határozott időtartamra szól, azzal, hogy évente, a nyári tanítási szünetben július hó 1. nap és augusztus 22. napja között sem az étterem, sem a büfé nem üzemel.
- A Pályázó rendelkezzen minimum 5 éves közösségi étkeztetésben eltöltött gyakorlattal (diákétkeztetésben eltöltött gyakorlat előnyt jelent, az erről szóló referenciák a pályázathoz csatolandóak.)
- A Pályázó szükség vagy igény esetén (pl. önkiszolgáló értékesítési módra való áttérés) tegyen javaslatot a felújítási feladatokra, melyek elvégzését és költségeit illetve a költségviselését, módját előzetesen köteles egyeztetetni a pályázat kiírójával.
- Árképzésében alkalmazza a munkahelyi vendéglátásban szokásos alacsonyabb haszonkulcsot, a pályázati eljárás tárgyalásán a Bérbeadói igény (maximum haszonkulcs %) figyelembevételével megajánlott mértékben, figyelemmel a tanulói étkezést támogató normatívára is.
- Mind az étterem, mind a büfé választékában helyezze előtérbe a korszerű táplálkozás előírásait a Pályázati Dokumentációban közölt TÁMOP Projekt által készítetett "Zöld büfé" tanulmány megállapításait szem előtt tartva.
- A bérleményekben található gépek, berendezések, felszerelések is a bérlet részét képezik, a pályázati anyagban megtalálható leltár szerint. A gépek, berendezések megtekintett és kipróbált állapotban kerülnek átadásra, karbantartásukról, állagmegóvásukról és védelmükről a bérlő gondoskodik.
- Az intézményben szelektív hulladékgyűjtés történik, amelyhez a Pályázónak alkalmazkodnia kell.
- A Bérlő köteles vendégkönyvet üzemeltetni az étteremben és/vagy a büfében, melyet minden hónapban az intézmény vezetőjének rendelkezésére kell bocsájtania.
- A pályázati ajánlat vizsgálja meg az intézményben folyó oktatási gyakorlatokkal (tankonyha és tancukrászat) való együttműködés lehetőségeit és feltételeit (nyersanyagellátás, termelésbe való bevonás, stb.), és tegyen javaslatot az együttműködés formájára.
- A helyszín átadása a kiválasztott bérlőnek 2011.december 15-től lehetséges.
- A működés megkezdésének tervezett időpontja 2012. január 3.
- Az intézmény munkahelyi étterme raktár, előkészítő, főzőkonyha, szociális blokk helyiségekből áll. Az áru beszállítása, átadása. átvétele a gazdasági bejárat felől oldható meg.
- A konyha alkalmas 300 adag étel megfőzésére, de raktározási kapacitása korlátozott, ezért elsősorban tálaló vagy befejező konyhaként üzemeltetethető.
- Az iskolai büfé előkészítő, kiszolgáló és értékesítő helyiségekből áll. Az áru beszállítása a gazdasági bejárat felől oldható meg.
- A nyári tanítási szünetben július hó 1. és augusztus 22. napja közötti üzemszünet idején, a Pályázó javaslatát figyelembe véve a hasznosításról Bérbeadó és Bérlő külön szerződés keretében jogosultak megállapodni.
- A konyha, étterem csak a jelenlegi ott alkalmazottak (3-4 fő) továbbfoglalkoztatásával adható bérbe
- A Bérlőnek kaucióként 2 havi bérleti díjnak megfelelő összeget kell befizetnie a szerződéskötéssel egy időben.
A Pályázatnak tartalmaznia kell:
- a Pályázó nevét, székhelyét, a vezető elérhetőségét, e-mail címmel és telefonszámmal
- a szakmai jogosultságról szóló nyilatkozatot és igazolást (vállalkozói igazolvány, vezető és dolgozók szakmunkás bizonyítvány-másolata, cégkivonat)
- ajánlott bérleti díj összege/év meghatározását
- a bérlő által vállalt alkalmazandó haszonkulcs nagyságát
- nemleges igazolás köztartozásokról (NAV)
- az üzemeltetési forma leírását
- a minimum 5 éves közösségi étkeztetésben eltöltött gyakorlati idő igazolását
- nyilatkozatot a kaució összegéről, a szerződést biztosító mellékkötelezettség elfogadásáról
- nyilatkozatot a környezettudatos működés megvalósulásáról
- nyilatkozatot a jelenlegi dolgozók átvételi feltételeiről
- a Bérlő által a Bérbeadó részére megajánlott szakmai vállalkozási együttműködés lehetőségeit
- nyilatkozatot a Bérlő által használt tényleges energia- és vízfogyasztás díjának önálló mérőhely szerinti, Bérlő által történő megfizetés vállalására

Bírálati szempontok:
- ajánlott bérleti díj összege/év
- a bérlő által vállalt alkalmazandó haszonkulcs nagysága
- a Bérlő által a Bérbeadó részére s pályázati anyagban megajánlott együttműködés előnyei

Alkalmassági szempontok:
a) Szakmai alkalmasság körében
- a szakmai jogosultságról szóló nyilatkozatnak és igazolásának (vállalkozói igazolvány, vezető és dolgozók szakmunkás bizonyítvány-másolata, cégkivonat) megléte
- az alkalmazottak tervezett létszámáról, szakirányú végzettségéről, eddigi, a bérlet tárgya körében végzett szakmai gyakorlatról, egészségügyi alkalmasságról szóló nyilatkozat megléte
- nyilatkozat a HACCP rendszer működtetésének képességéről, vállalásáról
- az üzemeltetési forma leírása
- a Bérlő által a Bérbeadó részére a pályázati anyagban megajánlott szakmai-vállalkozási együttműködés előnyei leírása
b) Pénzügyi-gazdasági alkalmasság körében
- a jelenlegi konyhai dolgozók átvételére, foglalkoztatására szándéknyilatkozat megléte
- nemleges igazolás köztartozásokról (NAV)

A pályázat további érvényességi feltétele:
- a szükséges dokumentumok határidőre történő benyújtása 3 példányban, zárt borítékban
A borítékon kötelezően fel kell tüntetni a következőket:
- a pályázat megnevezése, kódja (P1/2011)
- a Pályázó megnevezése, székhelyének címe, e-mail címe és telefonszáma
- a benyújtott pályázati anyag példányszáma
- a bérlemény címe
Az elkésve beérkezett, nem szabályszerű formában benyújtott pályázati anyagok nem kerülnek értékelésre, azokat a kiíró felbontatlanul megőrzi.
Értékelés: a beérkezett pályázati anyagok közül az érvényes pályázatok (az alkalmas pályázók teljes, formailag és tartalmilag megfelelő pályázatai) kerülnek elbírálásra. A hiányos pályázatok, a szakmailag, vagy pénzügyileg alkalmatlannak bizonyult pályázók pályázatai érvénytelenek.
A pályázat kiírója és a bérbeadó intézmény vezetése fenntartja a jogot, hogy pályázati témánként a két legjobb pályázatot benyújtó Pályázóval szakmai egyeztetést, tárgyalást folytasson. E tárgyalás keretében az írásban benyújtott ajánlataikat a tárgyaláson résztvevő pályázók, egymás ajánlatait megismerve, egyenlő esélyekkel jogosultak módosítani, s végső, már nem változtatható ajánlataikat a Bíráló Bizottságnak írásban átadni. A végső, már ajánlati kötöttséget eredményező ajánlatok megtételéig a Pályázókat és Pályáztatót ajánlati kötöttség nem köti.
A Pályázati Bizottság, mint Bíráló Bizottság a fenti eljárásban kialakított írásos, indokolt javaslata alapján a Gazdasági Szervezet vezetője és az Intézmény igazgatója közös döntést hoz a pályázat eredményéről. A győztes Pályázóval, Bérlővel a Bérbeadó szerződést köt.
A Pályázat eredménye nyilvános, esetleges érvénytelenségről a pályázók tájékoztatást kapnak.
A pályázatot kiíró intézmény fenntartja a jogot, hogy eredménytelennek nyilvánítsa a pályázatot, amennyiben megítélése szerint az Áht. önkormányzati költségvetési intézményekre kötelező gazdaságosság, hatékonyság követelményei megítélése szerint nem teljesülnének.
http://www.gundeliskola.hu/


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.