hirdetés

Pályázati támogatással vinnék vissza a cigányzenét a fővárosi éttermekbe

„Muzsikáló Budapest 2017” címmel írt ki pályázatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Hagyományok Háza. A pályázat célja a cigányzene támogatása és népszerűsítése. 

hirdetés

A kiírás szerint pályázatot nyújthatnak be azon vendéglátó egységek tulajdonosai vagy működtetői, üzemeltetői, amelyek Budapest turisztikai szempontból frekventált helyszínein működnek, minimum 30 fő vendég befogadására alkalmasak, továbbá vállalják, hogy 2017. május 20. és 2017. augusztus 20. között legalább a hét hat napján, 19 és 23 óra között 4–7 fős cigány zenekarnak zenélési lehetőséget biztosítanak az étteremben (hangerősítés nem lehetséges).

A pályázat elvárt tartalmi elemei: a helyszín bemutatása, a vendégfogadás karakterének ismertetése, a fellépő muzsikusok tervezett létszáma és elhelyezése, amennyiben olyan cigány zenészeket kíván foglalkoztatni, akik zenei szolgáltatását már korábban igénybe vette, a zenekar bemutatása és a prímás elérhetőségeinek megadása.

A pályázatnak tartalmaznia kell: a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapot, az éttermet működtető vállalkozás működési formájának megfelelő jogi dokumentációját, amennyiben az éttermet üzemeltető működteti, a tulajdonos és bérlő között létrejött bérleti/üzemeltetési szerződés másolata, amely legalább 2017. augusztus 31-ig érvényes.

A pályázat beérkezési határidejének rövidségére tekintettel, a 30 napnál nem régebbi jogi dokumentáció helyett, a pályázathoz elégséges egy korábbi jogi dokumentációról készült másolatot mellékelni. A kiválasztott vendéglátó egységek a 30 napnál nem régebbi jogi dokumentációt a szerződéskötés előttig, de legkésőbb május 5-ig pótolhatják.

Részletes pályázati kiírás ezen a linken.

A pályázaton 12 vendéglátó egységet választanak ki (ezen kívül 5 tartalékot, akik a kiválasztás sorrendjében annak a nyertes pályázónak a helyébe léphet, akivel bármely okból nem köthető szerződés). A vendéglátó egységekkel a Hagyományok Háza együttműködési megállapodást köt a program megvalósítására, azok közvetlen pénzügyi támogatásban nem részesülnek. A támogatás a muzsikusok tiszteletdíja (a továbbiakban: megbízási díj).

A megbízási díjat a Hagyományok Háza a muzsikusokkal egyedileg kötött megbízási szerződés alapján, az abban foglaltak szerint közvetlenül a muzsikusok részére fizeti meg. A megbízási díj összege bruttó 14 045 Ft/nap (nettó: 10 000 Ft/nap + járulékok), a prímás megbízási díjának bruttó összege: 28 090 Ft/nap (nettó: 20 000 Ft/nap + járulékok). A megbízási díj a zenészek részére nyújtott csekély összegű támogatásnak minősül, amely az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló 1407/2013/EU bizottsági rendelet (HL L 352/1.; 2013.12.24.) szabályaival összhangban nyújtható. A támogatás vissza nem térítendő támogatás.

A pályázatok egy eredeti példányban 2017. április 25-ig beérkezően nyújthatók be. Postai úton: a Hagyományok Háza levelezési címére: 1251 Budapest, Pf. 23-.

A pályázatokat Pál István Szalonna, Radics Ferenc, Sántha Ferenc, Tóth Kálmán és Kerényi Imre bírálja el. A bizottság tagjai változtatási jogát a pályázat kiírói fenntartják Eredményhirdetés: 2017. május 2-án a Hagyományok Háza portálján

A zenekarokat a nyertes helyszínekre a Hagyományok Háza delegálja azon pályázók számára, ahol a pályázó nem jelölt meg preferált zenekart. Amennyiben a pályázó megnevezett olyan zenekart, akinek korábban igénybe vette a zenei szolgáltatását és azt a támogatás terhére a pályázatban megadott időszakon belül tovább szeretné foglalkoztatni, a pályázata pozitív elbírálásával a bírálók elfogadottnak tekintik. Vitás esetekben a Hagyományok Háza dönt.

Kizárólag olyan zenésszel köthető megbízási szerződés (delegálható), aki rendelkezik a megbízási szerződéskötéshez szükséges azonosító adatokkal, dokumentumokkal. A szükséges azonosító adatok köre: személyi igazolvány és lakcímkártya, adóazonosító jel, társadalombiztosítási azonosító jel (tajszám), a zenész nevére szóló bankszámlaszám, legmagasabb iskolai végzettség.

A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs!

A nyertes vendéglátó egységeknek a program lezárulta után beszámolót kell küldenie a Hagyományok Házának arról, hogy a támogatott időszakban történt-e mérhető változás a látogatottságra tekintettel, illetve hogyan fogadták a vendégek a cigány zenei szolgáltatást.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai