Pisai ferde torony, gasztro körítéssel

Akik idén a Coninvest Kft. nyári olaszországi Gasztrotúráján a céggel tartottak - nem mindennapi élményben lehetett részük. A jelentkezőkkel a szervezők a pisai repülőtéren találkoztak, ahonnét első útjuk a híres ferde toronyhoz vezetett, majd onnét busszal a firenzei piacra indult közösen a csapat.

Miért érdekes ez a hely? Mert a valódi piac fölötti galériát, Scuola di Cucina Lorenzo de Medici néven, igencsak különleges koncepció alapján működtetik: tulajdonképpen egy gasztronómiai, kulináris piacteret hoztak létre, egyforma pultrendszerrel, közös egyenruhában a résztvevőkkel, ahol minden pultnál más-más topterméket kínálnak a betérőnek. Autentikus toszkán tésztaétel sort kóstoltak a magyarok az előkelő Séf Asztalánál, ahol a ház főszakácsa előttük készítette el az ételeket.

Ha Firenze, akkor Uffizi Múzeum: a gyomor örömei után a látványt gazdagító Michelangelo, Botticelli, Raffaello művei következtek. Majd a nap befejezéseként egy modenai balzsamecet készítőhöz indult a csapat, ahol bemutatták, miként érlelik hét éven át, más-más fából készült hordókban a topnedüt.

A szombat egy igaz olasz számára általában a piaccal kezdődik – a magyarok is felvették hát a helyi ritmust, gasztronómiai nézelődéssel és sok-sok kóstolással kezdték a napot. Utána a híres Franciacorta pezsgő- és borvidék egyik jellegzetes, több száz éves múltra visszatekintő pincészetét, a Barone Pizzini birodalmát járták végig, amely a terület első olyan pezsgő- és borászata volt, ahol bio szemlélet alapján nevelik a szőlőt, és állítják elő a bort, pezsgőt. Egyébként annyira dívik mostanság ez a trend, hogy a vidék 109 pincészetéből ma már jelentős részben (30%-uknál) ott díszeleg a tételek címkéjén: ezek  bio módszerrel készültek.

Személyesen a Garda-tavi régió borszövetségének elnöke fogadta, és kísérte végig a csapatot a program zárónapján egy helyi, elegáns borászat termein, ahol borkóstoló is szerepelt a programban igazi olaszos vendéglátással, finom finger food falatkákkal. A napot egy exkluzív, Michelin-csillagos étteremben, fine dining vacsorával koronázták meg a résztvevők: motorcsónakkal érkeztek abba a Garda-tó egyik kis mesés öblében fekvő, egykori kolostorból kialakított San Vigilio nevű topétterembe, amelyben már az angol királyi család tagjai és számos világsztár is megfordult.


Máltán tűzijáték festi az eget

Máltán tűzijáték festi az eget 

A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között öt helyszínen kerülnek megrendezésre.
Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein

Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein 

Emellett a határrendészet mobil egységei továbbra is végezhetnek bejelentetlen ellenőrzéseket.
Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban

Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban 

Fenntarthatóság állt az idei bécsi Ferien Messe fókuszában.
Köln már most focilázban ég

Köln már most focilázban ég 

Kölnben játszik a magyar csapat a futball EB-n. És mi lehet ott a 90 percen túl?
Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek

Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek 

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári futball Európa-bajnokság ideje alatt, jelentették be a hivatalos szervek.
Osztrák kisokos áramszünet esetén

Osztrák kisokos áramszünet esetén 

A körlevélből megtudható, hogy mi a teendő és a helyes követendő eljárás egy teljes és tartós áramszünet következtében kialakult helyzetben.
Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával

Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával 

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.
Ha nyár, akkor Ausztria -  vulkánok, kristályok, császári látnivalók

Ha nyár, akkor Ausztria - vulkánok, kristályok, császári látnivalók 

Akik idén nyáron különleges élményeket keresnek, legjobb, ha nem is mennek messzire.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
A hely, ahol a hegyi doktor rendel

A hely, ahol a hegyi doktor rendel 

A családi ház, illetve a rendelő, ahol a "Der Bergdoktor", azaz "A hegyi doktor újra rendel" forgatása zajlik immár 17 éve, valóban olyan, mint a filmeken.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.