SVÉT-találkozó Egerben

Szeptember 16-ra már akadhat annak programja, aki szereti Magyarország legjobb éttermeit egy helyen, egy időben kóstolni.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) hagyományos éves közönségtalálkozója idén 10. alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal az ország egyik legszebb vidéki nagyvárosában, a dicső történelmi múltjáról és kiváló borairól híres Egerben, a Macok Bisztró szervezésében, 2018. szeptember 16 -án, vasárnap.

A szervezők az idén a jubileumi rendezvény kapcsán és Eger város vonzerejét figyelembe véve egy különleges, egész napos, nagyobb szabású rendezvénnyel készülnek. A SVÉT-re jellemző családias, bensőséges hangulatot mégis megőrizve a Bolyki-völgyben három helyszínre terveznek SVÉT-kóstolókat. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kiemelt támogatásával, az egri Bolyki-völgyben három helyszínen megvalósuló közönségtalálkozón a SVÉT tagéttermei vesznek részt. A séfek Eger neves borászaival szövetkezve, ízes falatokkal és jóféle egri borokkal várják a közönséget. Alapanyaggal bőven készülnek, a későn érkezőknek sem kell aggódniuk. 

Az esemény házigazdája, a több országos elismeréssel büszkélkedő Macok Bisztró.

A SVÉT kóstolón résztvevő éttermek: 

Anyukám mondta Étterem (Encs)
Baricska Csárda (Balatonfüred)
Erhardt Étterem (Sopron)
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Gusto13 (Veszprém)
IKON Étterem (Debrecen)
Jankovich Kúria (Rácalmás)
Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
Macok Bisztró és Borbár (Eger)
Mandula Étterem (Villány)
Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Palkonyha (Palkonya)
Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

Vendég éttermek:
Almalomb (Hosszúhetény)
Éljen Vegán Kikötő (Eger)
Senátor-Ház és Étterem (Eger)

A részletes SVÉTlap augusztus 20-tól megtekinthető a www.svet.hu oldalon. 

A három programhelyszín sétatávolságra található egymástól. Mindenhol jó zenével, jó ízekkel és kellemes hangulattal várják a közönséget. 

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a főút mentén lehet.

Programok

Az alábbi pincék borai kóstolhatók a rendezvényen:

Bolyki Pincészet, Bukolyi Marcell, Csutorás Ferenc- AÉS Szőlőbirtok, Demeter Pincészet, Eszterházy Károly Egyetem, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Borászat, Nyolcas és Fia Borház, Petrény Borászat, Simon Pincészet, Soltész Gergő – Ostorosbor, St. Andrea Borászat, Thummerer Pincészet, Tóth Ferenc Pincészet, Varsányi Pincészet 

A kávékülönlegességeket Sopronból Molnár Attila és Debrecenből a Black Sheep Micro Roastery & Coffee kínálja.

Jótékonysági vacsora

Immár hagyomány a SVÉT-találkozók történetében, hogy a programot megelőző nap estéjén jótékonysági vacsorát szervez az egyesület. A menüsort a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjei prezentálják. 

A jótékonysági vacsora estet szeptember 15-én este a brumbrumban tartják.

A jótékonysági vacsora ára: 15.000 Ft, az asztalfoglalás már elindult.

Részletes tájékoztatás, folyamatosan frissülő információk: www.svet.hu

Dűlőtúrák 

Lounge hangulat, minden helyszínen, jó zene, Tomi Dj-vel, jó borok, gourmet falatok, és igazi lassítás,

Relax Udvar

Gyermeksarok

 

Támogatók:

Az idei SVÉT találkozó szervezését a Magyar Turisztikai Ügynökség, Eger Város, az Eszterházy Károly Egyetem, a Nespresso, a Vis Vitalis, a Progast és a Bolyki Pincészet támogatja.

 

Forrás: SVÉT / Vendég


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.