hirdetés

Szakmák olimpiája - Úton Abu Dhabi felé

Március 10-11-én lezajlott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, nemzetközi ifjú szakemberek számára kiírt Worldskills Abu Dhabi 2017 Magyar Nemzeti Válogatóversenyének pincér-, szakács- és cukrász fordulója. A pincér versenynek a Gundel Étterem, míg a szakács és cukrász versenynek a METRO Gasztroakadémia adott otthont.

hirdetés

A versenyre jelentkezőkből 4-4 fő jutott tovább a következő megmérettetésre: Borbély Levente Mátyás, Svajda Viktória Bernadett, Szabados Mónika és Vacaru Róbert (pincér), Égető Hunor Zoltán, Tóth Keve Ernő, Szakter Károly és Pásztor Norbert (szakács) és Buni Zsanett, Zsarkó Anikó Edit, Varga Dóra Erzsébet és Földesi Csenge (cukrász).

A szakácsverseny 4 órán át, a pincérverseny 6, a cukrászverseny pedig 10 órán keresztül folyt, miközben nemcsak szakmai tudásukról, technológiai és alapanyag-ismeretükről, kreativitásukról adtak számot a versenyzők, hanem az angolnyelv-ismeretükről is. A kommunikáció - feladatismertetés, kitálalt ételek és elkészített koktélok, valamint a munkafolyamatok bemutatása - angol nyelven folyt.

A Worldskills pincérversenyének szakértője Kozma Kálmán, a szakácsoké dr. Sándor Dénes, a cukrászoké pedig Lusztigh Mária. A szakácsok vegán meleg előételt, halas főételt és tányérdesszertet készítettek, a pincérek terítettek, koktélt kevertek, hideg előételt, gyümölcstányért és kávét készítettek, de a feladatok között szerepelt vörösbor dekantálás is.

A cukrászok 4 témakörben alkottak: 4 különböző marcipán figurát, 2 különböző bonbont, 2 tányérdesszertet, valamint egy karamell artisztikát kreáltak. A zsűri neves séfekből és elismert szakemberekből állt, akik komoly értékelő rendszerben előre meghatározott szempontok alapján pontoztak. A most kiválasztott legjobbak a Szakma Sztár Fesztivál keretében döntő válogatáson vesznek részt. Innen már csak 1-1 versenyző juthat tovább a 2017. októberében, a Abu Dhabiban megrendezésre kerülő Worldskills a „szakmák olimpiájának” is nevezett világversenyre.

A verseny szervezői: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, valamint a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szeretettel várják az érdeklődőket 2017. április 24-26. között a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztiválon, a szakács, pincér és cukrász verseny döntőjén.

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint a hazai nyilvános vécék állapota pozitívan hat a turizmusra?

Kiadónk társoldalai