hirdetés

Szerbia csodás világát még nem ismeri a magyar utazó

A pénteken kezdődött Szerb napok – Lásd Szerbiát! kampány kapcsán Szerbia turisztikai szervezete mutatkozott be csütörtök este a Thököliánumban, a Sava Tekelija, (Szava Thököli) Alapítvány székházában.

hirdetés

A szakmai eseményen először Szerbia Magyarországi Nagykövete, Rade Drobac üdvözölte a résztvevőket, majd a Szerb Turisztikai Hivatal igazgatója Marija Labović köszöntötte a mintegy 30 hazai utazási újságírót és bloggert. A Szerb Dokumentációs központ igazgatója, Milan Djuric röviden bemutatta az intézményt, mely egy gyönyörűen felújított épületben található a Veres Pálné utcában.

Rade Drobac nagykövet szerint soha jobb helyzet nem volt a két ország közötti politikai, társadalmi és pénzügyi kapcsolatok erősítésére mint most, a turizmusnak csak követnie kell ezeket a jó folyamatokat. Az utóbbi másfél évben azon dolgozott, hogy a két ország közötti kapcsolatok erősödjenek. „ Érthetetlen, hogy ilyen közel vagyunk, mégis milyen keveset tudunk egymásról.”- fejtette ki véleményét. A nagykövet szeretné továbbá azt is, hogy a Vajdaság mellett az ország más szépségei és látnivalói is megnyíljanak a magyar turisták előtt.

Źeljka Pudar, a Szerb Idegenforgalmi Hivatal magyar piacért felelős vezetője elmondta, hogy Szerbia turizmusa rohamosan fejlődik, 6 éve folyamatosan 10%-os átlagos növekedést mutat a turistaérkezések száma, idén - 2017 első 6 hónap adatai alapján - pedig 19%-al nőtt a Szerbiába érkező külföldi turisták száma.

A magyar piacon jelenleg nem vagyunk eléggé intenzíven jelen, de mint jó szomszédok sokat tudunk nyújtani egymásnak – tette hozzá a magyar piac specialistája. Véleménye szerint Szerbia, mint idegenforgalmi célpont nagyon kedvező a magyar utazók számára. Egyébként a magyar turisták száma a 2016-os évben 13%-al haladta meg az előző évet, több mint 30 ezres vendégszámmal és 2017 első 6 hónapjában ez az emelkedés tovább folytatódott.

Szerbia közel van, kiváló az úthálózat és olyan látványosságokat és attrakciókat ígér, melyet kimondottan kedvel a magyar közönség. A gyönyörű nemzeti parkok, római kori települések, az UNESCO által védett titokzatos kolostorok és remek gasztronómia mellett például nagyon fejlett az ország aktív turizmusa, mely a népszerű kerékpározástól, hikingtól, hajózástól, horgászattól kezdve egészen a raftingolásig vagy ejtőernyőzésig a kikapcsolódás számtalan formáját kínálja.

A Duna itt a legmélyebb, a legszélesebb és a legkeskenyebb is Európában, Źeljka Pudar kiemelte a Vaskaput, mint különleges turisztikai attrakciót. A legtöbb magyar számára jól ismert Novi Sad, Szerbia második legnagyobb városa 2021-ben pedig Európa Kulturális Fővárosa lesz. A fesztiválokban is egészen különleges kínálat állt össze, mely minden korosztálynak az év minden szakában tartogat valami izgalmasat, melyről folyamatosan tájékozódhatunk a Szerb Turisztikai Hivatal honlapján, a www.serbia.travel oldalon.

A tájékoztatót követően a Bilja Kristic & Bistrik zenekar fantasztikus ritmusú dalokkal dobta fel a hangulatot, a vendéglátók pedig tradicionális szerb ételeket kínáltak a szakmai résztvevőknek. A szerb kultúra hónapja pénteken a híres KOLO néptánc- és népzenei együttes előadásával kezdődött a MÜPÁ-ban, akinek képviselője Vladimir Dekić be is mutatkozott az eseményen.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai