hirdetés

Thaiföld Vajdahunyad várát veszi be

Idén harmadik alkalommal rendez nagyszabású fesztivált a Thaiföldi Királyság magyarországi nagykövetsége, a budapesti Thai Kereskedelmi Központ, a Thaiföldi Turisztikai Hivatal és a Thaiturizmus Utazási Iroda Budapesten, a Vajdahunyad várában.

hirdetés

A Vajdahunyad várában autentikus thai ételek, valódi ínyencségek, ital különlegességek, valamint kulturális programok várják az érdeklődőket. A fesztivál hivatalos megnyitóján szeptember 2-án, 10.45-kor köszöntőt mond Thaiföld nagykövete, Jakkrit Srivali, valamint a Magyar Külügyi és Kereskedelmi Minisztérium képviselője.

A rendezvény alkalmából Budapestre érkeznek hivatásos thai táncosok, akik a nap folyamán többször is fellépnek majd produkcióikkal. Az eseményt emellett gasztronómiai programok is színesítik.  A színpadon „élőben” főz Tamási Zoltán és Vastag Tamás, valamint Böröcz Zsófi, a Konyhafőnök 2018 nyertese.

Igazi kuriózum lesz az autentikus muay thai – vagyis thai boksz – bemutató, amit a Thai Boksz Akadémia jóvoltából tekinthetnek meg a vendégek. Ez a Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet nagyon sok követőt vonz világszerte.

Az esemény egyik különleges színfoltja Arnóczky Noémi énekesnő fellépése, aki már több alkalommal is turnézott Thaiföldön és személyesen is nagyon kötődik a thai kultúrához.

A gasztronómia kedvelőinek a nap folyamán lehetősége lesz belekóstolni a hamisítatlan thai konyha ízeibe. A kulináris élményekről 6 kiváló, budapesti thai étterem gondoskodik. Három standon különleges thai italokat kóstolhatunk: thai jeges teát, kókusz és mangó juice-t, hagyományos thai kávét, sőt még eredeti thai sört is.

A fesztiválon immár hagyományosnak mondható és rendkívül népszerű a thai „gyümölcs sarok”, ahol az egyenesen Thaiföldről érkező friss gyümölcsökből - durián, ananász, mangó, baby ananász – ingyenesen kóstolhatnak a vendégek.

A hagyományos thai masszázst kínáló szalonok is évről-évre visszatérő vendégei a fesztiválnak. Ezúttal 4 spa szalon is várja majd a felfrissülni vágyókat.  

A thai nemzeti légitársaság, a Thai Airways pultjánál regisztrálók 2 főre szóló repülőutat is nyerhetnek Thaiföld fővárosába, Bangkokba. A szerencsés nyertest 16.30-kor sorsolják ki a fesztivál helyszínén.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai