hirdetés

Új borturisztikai fejlesztés az Ezerjó városában

Bruttó 1,493 milliárd forint uniós támogatást nyert a Terület- és településfejlesztési operatív programban öt különböző fejlesztésre Mór városa: a beruházások a helyi gazdaság, a turizmus és a közlekedés fejlődését szolgálják.

hirdetés

Az önkormányzat közleménye szerint valamennyi projekt támogatási intenzitása százszázalékos, közülük egyet 2018 végéig, a többit 2019-ben fejeznek be. A legnagyobb volumenű fejlesztés Mór városközpontjában egy új dísztér kialakítása, a környező műemlék jellegű épületek felújítása, valamint a területen mélygarázs és új virágpiac létesítése 499,99 millió forintból. Az önkormányzat 230 millió forintot fordít a piactér megújítására és egy új vásárcsarnok építésére. Kerékpárutat építenek 299,58 millió forintból a Deák Ferenc utcában, valamint körforgalmat létesítenek a Deák-Kodály-Vértes utcai kereszteződésben.

Megújul a Lamberg-család egykori uradalmi pincéje 189,99 millió forintból, hogy a jövőben a műemlék a város új borturisztikai attrakciója legyen. Több mint 270 millió forintot fordítanak arra, hogy a város egyik barnamezős gazdasági területén az épületek elbontását követően új zöldterületeket hozzanak létre, továbbá a helyi vállalkozók, termelők számára irodákat és üzlethelyiségeket alakítsanak ki.

 

(forrás: Vendég & Hotel/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai