1 este, 2 chef, 5 fogás - ünnepel a Gundel

Amikor egy fogalom – esetünkben a Gundel – 125 éves lesz, ideje azt emlékezetesen megünnepelni. Kicsit megállni, visszatekinteni a múltra – és egyben előre is nézni, mit hoz a jövő. E kettő metszéspontjában pedig ott a fantasztikus jelen: egy olyan unikális vacsora, amelyből valóban csak egy lesz.  Aki eljön, tanúja lesz a kreativitás sziporkázó, örömteli pillanatainak. Aki nem jön el – nos, annak sokáig fognak mesélni róla azok, akik ott voltak.

Kalla Kálmán a rendszerváltás utáni Gundel-feltámadás emblematikus figurája volt. A washingtoni külképviseleten kápráztatta el az akkori nagykövet, Zwack Péter vendégeit fantasztikus ételkölteményeivel. Láng György, a Gundel új tulajdonosa hosszasan csábította haza; Kalla végül a Gundel névnek – és amit ez a név képvisel, – nem tudott nemet mondani. A közelmúlt chef-legendája, Kalla Kálmán tehát egy estére visszatér, és Litauszki Zsolttal, a Gundel jelenlegi executive chef-jével közösen hoz létre maradandó élményt. Nem vetélkedés vár ránk, hanem szinergikus együttműködés: a két megszállott, szenvedélyes chef kreációi egy ételsorban érnek össze. Legyen egyike a 125 vendégnek, aki részese lehet ennek az egyszeri alkalomnak!


MENÜ

Gundel Prestige Brut

Kalla Kálmán meglepetése

Aranymazsolás libamáj duó, kápia lekvár
Furmint 2017 – Pelle Pincészet

Csalán velouté, fürj tojással

Spárga, hollandi mártás
Leányka 2013 – Attila Pince

Litauszki Zsolt meglepetése

Rózsaszínűre sütött őzfilé, konfitált vaddisznópofa, főtt grízes rétes, rebarbara
Cabernet Franc 2012 – Attila Pince

Túrógombóc Wampetics (mézes tejföl, eper)
Édes Szamorodni 2013 – Barta Pince


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?