hirdetés

A bérbeadókat hidegen hagyja a járvány, bezárt a Funky Pho

Hatalmasat zuhant a budapesti étkezde forgalma a járvány miatt, a bérleti díj viszont nem változott. Ezért hétévnyi üzemelés után május végén bezár a hatodik kerületi Funky Pho étkezde.

hirdetés

Az Oktogonhoz közeli vietnami étterem saját Facebook-oldalán közölte a szomorú hírt. “A napokban voltunk 7 évesek, de ez az évforduló nem ünnepléssel telt sajnos, hanem egy kemény döntés körüli vívódással. Végül arra az igen fájdalmas elhatározásra jutottunk, hogy május végével bezárjuk a Funky Pho-t. Reméljük nem véglegesen, de itt a Mozsár utcában már biztosan nem fogunk kinyitni júniustól”, írta a posztban az étkezde vezetése.

funkypho.hu
funkypho.hu

A Funky Pho az ország egyik első fenntartható étterme volt, levesüket a Gault&Millau étteremkalauz a 2014-es év legjobb street food díjával jutalmazta. “A legfőbb ok, hogy a jelenlegi 80 százalékos forgalomcsökkenés mellett gazdaságilag teljesen ellehetetlenült az étterem fenntarthatósága. Nem sok remény van rá, hogy az élet hamar visszatér a régi kerékvágásba. Valós kormányzati segítségnyújtás nem történt és ilyenre sajnos remény sincs, mivel erős próbálkozásaink ellenére sem sikerült közel kerülnünk a labdarúgáshoz” – írták bejegyzésükben, hozzátéve, végül pedig a helyiség tulajdonosa teljes mértékben elzárkózott a bérleti díjunk mértékének felülvizsgálatától, amely a körülményeket figyelembe véve irreális mértékűvé nőtt”.

Az étterem ugyanakkor teljesen nem tűnik el, mint ugyanis írták, csak a Mozsár utcában húzzák le a rolót, máshol tovább élhet a brand. “Van pár dolog, ami nyújt némi vigaszt azért. Először is elvileg nyitunk egy új helyet az ősszel. Azért fogalmazunk ilyen talányosan, mert habár kész a koncepció, és megvan a tökéletes válságálló lokáció is hozzá, de a vírusnak is lehet még egy-két szava a projekthez”, közölték.

(forrás: hvg.hu / Facebook)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai