A borok királya, a királyok bora a The Ritz-Carlton Budapestben

A The Ritz-Carlton, Budapest tematikus eseménysorozatának keretén belül minden hónap közepén, Varga Dániel sommelier és Tóth Dénes kreatív cukrász közreműködésével egy nem mindennapi menüsort mutat be a szálloda Tokaji borkínálatából és desszertvariációiból a Kupola Lounge-ban.

Magyarország északkeleti részén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti lábainál található Tokaji borvidéket az UNESCO Világörökség Bizottsága, 2002-ben felvette a világörökségi listára Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven, de a tokaji borok története egészen a 1530-as évekig nyúlik vissza.

„De gustibus non est disputandum” vagyis ízlésről nem lehet vitatkozni, mondták a latinok. A Tokaji borok kapcsán szerencsére erre nincs is szükség, mivel teljes az egyetértés abban, hogy különlegességüknek köszönhetően méltán váltak világhírűvé és lettek a desszertek elválaszthatatlan kísérői. Magyarország egyik leghíresebb borvidékének adózva, a The Ritz-Carlton, Budapest egy különleges esttel várja az érdeklődőket, ahol a kiváló Tokaji borok mellett a szálloda híres desszertjei kapják a főszerepet.

„A borok királya, a királyok bora. Ezzel a jelzővel illette XIV. Lajos a 18. században híressé vált Tokaji aszút. Szerencsére a Tokaji iránti rajongás azóta is töretlen, és ma is kiváló borokkal örvendeztetnek meg minket a borvidék termelői és borászai, amelyek tökéletes párost alkotnak egy-egy jól megkomponált desszertkülönlegességgel.” – mondta Varga Dániel, a The Ritz-Carlton, Budapest sommelier-je.

A kóstoló során felszolgált borok között megtalálható Demeter Zoltán könnyed szerkezetéről és finom édességéről híres Birtokbora, mely mellé a La Dolce Framboisier elnevezésű, málnás desszertkülönlegességet kínálja a hotel kreatív cukrásza. Bemutatkozik még a Pelle Pincészet virágos, gyümölcsös Zsófia Cuvée-je egy kiváló Toscana Red Fruit torta társaságában, valamint egy 3 puttonyos Oremus Aszú, amelyet a hotel Lovely Chocolate tortája kísér. A kóstolósort a Matias Borászat 6 Puttonyos Aszúja zárja sós karamellával párosítva.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.