hirdetés

A Buon Ricordo Étteremszövetség tagja lett a Trattoria Pomo d’Oro

Tavaly év végén újabb szakmai mérföldkőhöz érkezett az olasz gasztronómia egyik legfontosabb magyarországi képviselője: a Trattoria Pomo d’Oro az első olyan magyar étterem lett, amely bekerült az olaszországi Buon Ricordo Étteremszövetség tagjai közé.

hirdetés

2020-ban kilenc új étterem csatlakozott a szövetséghez, így már 103 hely tartozik a hálózatba. Ebből csak tíz étterem található külföldön: egy osztrák, három francia, egy luxemburgi, egy német és három japán étterem mellett most első magyarországi helyként került be a Trattoria Pomo d’Oro a szövetségbe. 

A Buon Ricordo név minden olasz konyhaművészet iránt érdeklődő számára ismerősen cseng, és a szövetség tagjainak készült és őket jelképező egyedi, kézzel festett, színes tányérokkal számtalan alkalommal találkozhatunk olaszországi éttermek és háztartások falain. A szövetség tagjai ezekben a különleges tányérokban szolgálják fel a hely Buon Ricordo fogását, egy specialitást, ami tökéletesen képviseli a helyi hagyományokat és alapanyagokat, és amely egész évben megtalálható a menüben. 

A Buon Ricordo Étteremszövetséget 1964-ben alapították Dino Villani olasz művészetkritikus, kulturális- és kommunikációs szakember ötlete alapján, az olasz gasztronómiai hagyományok és kultúra megőrzése érdekében. Minőségi éttermek egy csoportját társították azzal a céllal, hogy a régiók autentikus ízei ne vesszenek el a nemzetközi kínálatban.

A Buon Ricordo közel ötven éve biztosít útmutatót a legjobb olasz regionális fogásokhoz és az olasz vendégszeretethez. A tagok elkötelezték magukat a tipikus helyi ételek felszolgálása mellett, számukra a hagyományos ételek és a helyi alapanyagok használata nem röpke divat, hanem tartós elkötelezettség.

A Trattoria Pomo d’Oro Buon Ricordo menüje:

Bivalytejes mozzarellával gratinírozott libamáj pirított kaláccsal, lilahagyma lekvárral

Rukkolás scialatielli tészta fokhagymás garnélarákkal, paradicsomforgáccsal hintve

Branzino - tengerisüllő-filé pancetta szalonnás feketekagyló-raguval töltve, sáfránymártásban

Gratinírozott zabaionekrém friss trópusi és erdei gyümölcsökkel, maracujasorbettel

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai