hirdetés

A legjobb női séf pedig...

A gasztronómia világában mértékadó angol Restaurant Magazine a világ legjobb 50 éttermének összeállítása mellett, a szakma legjobbjait is díjazza. Idén az Elit Vodka World's Best Female Chef 2019 díjat a a New York-i Cosme étterem konyhafőnőkének, Daniela Soto-Innes-nek.ítélték oda.

hirdetés

„A mexikói konyhának boldogságból, fűszerekből és mókából kell összeállnia”- vallja a Mexikóvárosban született nyertes. A 28 éves Danela Soto-Innes két hónap múlva, június 25-én Szingapúrban a The World's 50 Best Restaurants hivatalos díjkiosztó gáláján veheti át a díjat..

forrás: hvg.hu

Daniela a legfiatalabb azok között, akik már elnyerték ezt a címet. 15 évesen már a Hotel Marriott Houston konyháján volt segítő, például, salátát tisztított. Amikor pár év múlva visszatért szülőhazájába, a legjobb mexikói séf, az Enrique Olvera által irányított Pujol étteremben kezdett dolgozni, ez lett az igazi iskolája.
 
2014-ben Olvera New York City projektjében, a mexikói gasztronómiára alapozott Cosme étteremben főszerepet kapott. A Daniela irányításával működő Cosme 2018-ban már bekerült a világ legjobb éttermeinek a top 50-es listájába, a 25. helyre. A világ legjobb női séfje a modern mexikói konyha irányvonalát képviseli, de nagy jelentőséget tulajdonít az eredeti gyökereknek. Sikeres éttermi csapata pedig mexikói, venezuelai és orosz bevándorlókból állt össze.
 
Daniela Soto-Innes a Nagy Almában még egy mexikói éttermet visz, ez a vegetáriánus-vegán vonalat markánsabban felvállaló ATLA. Enrique Olverával közösen még az idén két új helyet nyitnak: Los Angelesben, a Damiant (mexikói-japán fúzióval) és a Detroit Taqueriát.
(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai