A legjobb női séf pedig...

A gasztronómia világában mértékadó angol Restaurant Magazine a világ legjobb 50 éttermének összeállítása mellett, a szakma legjobbjait is díjazza. Idén az Elit Vodka World's Best Female Chef 2019 díjat a a New York-i Cosme étterem konyhafőnőkének, Daniela Soto-Innes-nek.ítélték oda.

„A mexikói konyhának boldogságból, fűszerekből és mókából kell összeállnia”- vallja a Mexikóvárosban született nyertes. A 28 éves Danela Soto-Innes két hónap múlva, június 25-én Szingapúrban a The World's 50 Best Restaurants hivatalos díjkiosztó gáláján veheti át a díjat..

Daniela a legfiatalabb azok között, akik már elnyerték ezt a címet. 15 évesen már a Hotel Marriott Houston konyháján volt segítő, például, salátát tisztított. Amikor pár év múlva visszatért szülőhazájába, a legjobb mexikói séf, az Enrique Olvera által irányított Pujol étteremben kezdett dolgozni, ez lett az igazi iskolája.
 
2014-ben Olvera New York City projektjében, a mexikói gasztronómiára alapozott Cosme étteremben főszerepet kapott. A Daniela irányításával működő Cosme 2018-ban már bekerült a világ legjobb éttermeinek a top 50-es listájába, a 25. helyre. A világ legjobb női séfje a modern mexikói konyha irányvonalát képviseli, de nagy jelentőséget tulajdonít az eredeti gyökereknek. Sikeres éttermi csapata pedig mexikói, venezuelai és orosz bevándorlókból állt össze.
 
Daniela Soto-Innes a Nagy Almában még egy mexikói éttermet visz, ez a vegetáriánus-vegán vonalat markánsabban felvállaló ATLA. Enrique Olverával közösen még az idén két új helyet nyitnak: Los Angelesben, a Damiant (mexikói-japán fúzióval) és a Detroit Taqueriát.

Forrás: hvg.hu


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.