hirdetés

A lengyel gyerekek eszik a legtöbb cukrot Európában

A lengyel gyerekek eszik a legtöbb cukrot Európában, a tíz éven aluliak napi 19 teáskanál cukrot fogyasztanak - írja a Xinhua kínai hírügynökség a Lengyel Egészségügyi Dolgozók Szövetsége közlése alapján.

hirdetés

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint naponta legfeljebb 12 teáskanál (50 gramm) cukor a megengedett. Az Amerikai Kardiológusok Szövetsége ennek a felét ajánlja a nők számára és kicsivel többet, 9 kávéskanálnyit (37 grammot) a férfiaknak. A statisztikai adatok szerint egy átlagos amerikai naponta 22 teáskanál cukrot fogyaszt, egy lengyel pedig átlagosan 24 teáskanálnyit.

A családorvosok közleménye rámutatott, hogy a cukrozott termékek túlfogyasztása számos betegséget okoz, egyebek mellett növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Mint írják, a cukorfogyasztás olyan függőséghez vezethet, akár az alkohol, megzavarja a belső elválasztású mirigyek rendszerét, és emésztési problémákat is okozhat.

Az úgynevezett cukoradóról szóló törvényt a múlt héten fogadta el a lengyel parlament. Az egészségügyi minisztérium által beterjesztett törvény a túlzott cukorfogyasztás miatt elhízottak rohamosan növekvő számának visszaszorítása érdekében megadóztatja a cukros üdítőket.

(forrás: MTI/Hszinhua)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai