A Noma 2011-ben is a világ legjobb étterme!

Hétfőn este nagyszabású gálaest keretében adták át a 2011-es esztendő legjobb éttermeinek díját. A szavazatok összesítését követően a No 1 ismét a koppenhágai Noma lett!

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az albán-dán származású René Redzepi étterme megismételte tavalyi sikerét.

A Noma 2004 októberében nyílt meg a koppenhágai kikötő egyik régi raktárépületében. Neve a „nordisk mad”, azaz „északi étel” kifejezés rövidítése. 2005-ben kapta az első, 2007 áprilisában pedig a második Michelin-csillagot. Konyhájában a hagyományos skandináv alapanyagok és főzési módszerek innovatív gasztronómiai gondolkodással párosulnak. A friss alapanyagokat hetente többször repülőn szállítják Grönlandról, Faröerről és Izlandról.

Némi meglepetésre a korábbi első helyezett The Fat Duck ezúttal csak az 5. helyet szerezte meg. Első pillantásra is figyelemre méltó, hogy a legjobbnak ítélt éttermek ötvenes csoportjában találhatunk brazil, finn, orosz, kínai osztrák (!)és perui éttermet is. A Noma sikere tovább fényesíti a gasztronómia jelenkorának skandináv dominanciáját.

Kicsúszott a Top 50-ből Mathias Dahlgren és a legendás amerikai French Laundry. bekerült öt újonnan nyitott étterem, a kínai Amber egyenesen a 37. helyen landolt. Alain Passard újranyitott L'Arpege-e azonnal a 19. helyre szárnyalt, és 11 helyezést javítva került be az első tízbe a brazil D.O.M.

A legjobbak között 8 francia, 6 spanyol, 6 amerikai, és 6 olasz étterem található.

Íme a teljes lista:

1. Noma, Dánia

2. El Celler De Can Roca, Spanyolország

‎ 3. Mugaritz, Spanyolország

4. Osteria Francescana, Olaszország

5. The Fat Duck, UK

‎6. Alinea, USA

7. D.O.M, Brazilia

‎8. Arzak, Spanyolország

9. Le Chateaubriand, Franciaország

10. Per Se, USA

11. Daniel, USA

12. Les Creations De Narisawa, Japán

13. L'Astrance, Franciaország

14. L'atelier De Joel Robuchon, Paris, Franciaország

15. Hof Van Cleve, Belgium

16. Pierre Gagnaire, Franciaország

17. Ous Sluis, Hollandia

18. Le Bernardin, USA

‎19. L'Arpege, Franciaország

20. Nihonryori Ryugin, Japán

‎21. Vendome, Németország

22. Steirereck, Ausztria

23. Schools Schauenstein, Svájc

24. Eleven Madison Park, USA

25. Aqua, Németország

26. Quay, Ausztrália

27. Iggy's Singapore

28. Combal Zero, Olaszország

29. Martin Berasategui, Spanyolország

30. Bras, Franciaország

31. Biko, Mexikó

32. Le Calandre, Olaszország

33. Ristorante Cracco, Olaszország

34. The Ledbury, UK

35. Chez Dominique, Finnország

36. Le Quartier Francais, Dél-Afrika

37. Amber, Kína

38. Dal Pescatore, Olaszország

39. Il Canto, Olaszország

40. Momofuku Ssam Bar, USA

‎41. St John, UK

42. Astrid Y Gaston, Peru

43. Hibiscus, UK

44. La Maison Troisgros, Franciaország

45. Alain Ducassse Au Plaza Athenee, Franciaország

46. De Librije, Hollandia

47. Hotel De Ville, Svájc

48. Varvari, Oroszország

49. Pujol, Spanyolország

50. Extebarri, Spanyolország

(forrás: facebook, Wikipedia, deliciouz)


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.