A Pécsi Sörfőzde italai kiérdemelték a Magyar termék védjegyet

Magyarország legrégebb óta működő sörgyára, a Pécsi Sörfőzde zrt. hazánkban elsőként lett jogosult – sörökre vonatkozóan - a „MAGYAR TERMÉK” védjegy használatára.

A Pécsi Sörfőzde számára fontos cél, hogy a vásárlók - a nagyon széles sörválaszték mellett is - tudjanak megfelelően eligazodni, a számukra legmegfelelőbb terméket megtalálni. Ma már egyre tudatosabbak a fogyasztók és sörök esetében is fontos tényezővé vált, hogy a termék honnan származik. Amennyiben a fogyasztó garantáltan magyar sört kíván vásárolni, - amely a „Magyar termék” tanúsító védjegy szerinti elvárásoknak, előírásoknak is eleget tesz – ezentúl könnyű dolga lesz: a Pécsi Sörfőzde Szalon márkacsaládját: a Szalon világost, a Szalon Barnát, a Szalon alkoholmentest és a Pannonia dobozos sört kell választania, melyek jogosulttá váltak a „Magyar termék” védjegy használatára.

A magyar termékek vásárlása a jó minőség és magyar eredet mellett azon további

előnyöket is hordozzák, hogy azok vásárlásával hazai munkahelyek fenntartásához járulunk hozzá, sok esetben ezzel egy-egy nagy múltú magyar termék sikeres „életéhez” is segítséget nyújtva.

Bővebben a Magyar termék védjegyről:

http://www.amagyartermek.hu/

További tények a Pécsi Sörfőzdéről:

  • Napjainkban Magyarországon – gyári méretben – kizárólag csak a Pécsi Sörfőzdében készülnek klasszikus nyíltkádas erjesztéssel sörök.
  • A Pécsi Sörfőzdében a söröket kristálytiszta mecseki karsztvízből főzzük.
  • A Szalon sör 108 éves márka, 1907-ben a Pécsi Országos Kiállításon mutatták be először, ott kóstolhatta meg a látogatóközönség.
  • A Szalon és Szalon Barna sörök több alkalommal elnyerték a legnagyobb európai sörverseny, a Monde Selection aranyérmét.

Forrás: Élelmiszer Online


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?