A szörpök szörpje

Megvan a március végén Soltvadkerten megrendezett első Nemzeti Szörp Verseny nyertese.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szakma képviseletében számos manufaktúra, kistermelő jelent meg és a különféle kategóriákban közel száz szörp versenyzett. A részvétel feltétele volt, hogy a kistermelők csak a hagyományos technológiával előállított, kizárólag kézzel szedett magyar gyümölcsből vagy gyógynövényből készített szörppel nevezhettek.

A szakmai zsűri vakteszt alapján döntött a különböző ízvilágú édes nedűk között, amelyek összesített pontszámainak köszönhetően alakult ki a végső sorrend. Kiválasztották a Nemzet Szörpjét, a legjobb gyümölcsszörpöt, a legjobb gyógynövényes szörpöt, valamint a megye szörpjét is.

A Nemzet Szörpje 2017-ben címet Kovács Lajos szamóca szörpje kapta, a legjobb gyümölcsszörp elismerést a Mayer Szörp Kft. eper szörpje kapta, a legjobb gyógynövényes szörp Molnárné Kárász Rita kakukkfű terméke lett. A Bács-Kiskun Megye Szörpje 2017 kitüntető címet Bóna Angéla kapta Kézműves mézes bodza szörpjéért.

A két különdíjas Molnárné Kárász Rita pitypang szörpje, mint a legkülönlegesebb szörp és Kovács István borsmenta-citromfű szörpje lett, utóbbi a társadalmi zsűri különdíjával büszkélkedhet.

A nemzeti és a megyei szörpbajnokok egy évig viselhetik a megtisztelő címet és öregbíthetik a magyar táj élő hagyományait.

A legjobb gyümölcsszörp kategória nyertese, a 2015-ben alakult budakeszi Mayer Szörpöt azért alapították tulajdonosai, mivel családi éttermükbe hosszas keresgélés után sem találtak az ízlésüknek megfelelő természetes alapanyagokból készült, tartósítószer mentes szörpöket. Azóta maguk főzik a mesterséges


Forrás: Vendég & Hotel Online


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.