A város legjobb Wiener Melange-a, bécsi reggelivel

... egyértelműen ma a Corvin sétányon van. Persze, mondhatnánk, úgy könnyű, hogy valakinek a családja Bécsben is üzemeltet évtizedek óta sikeres cukrászdát, pékséget, de azért a magas minőséget megőrizni és garantálni hosszú éveken át, heti hét napos nyitva tartással - az már igencsak elismerésre méltó.

Mégsem emiatt ejtenénk szót most a Corvin Pláza szomszédságában lévő kis vendéglátóegységről, hanem azért, mert még egy szolgáltatás területén ma nagyon ügyesek, és kiemelkedőek a főváros vendéglátói közül. A tulajdonos felismerte, hogy a környéken sorban épülnek, nyílnak irodák, bankok, és olyan lakóépületek nőnek ki a földből, amelyek az itt élő felső közép-, vagy valahonnét a munkájuk révén ideköltöző külföldről érkező üzletembereket célozzák meg. Akikről tévedés lenne azt hinni, hogy megelégednek azzal, ha ébredéskor vagy útközben egy kávét rohanva elfogyasztanak, így esnek be munkahelyükre, ahol aztán egész nap robotolnak gépük fölé görnyedve, vagy tárgyalásról tárgyalásra száguldanak tovább.

Nem. Szeretnek ők is nyugodt körülmények közt reggelizni, egy jó kávét inni, hozzá akár brunch-nak is beillő ételeket ráérősen elfogyasztani, akár reggel üzleti reggeliként, tárgyalást bonyolítani épp ezen a helyszínen az aznapi első üzleti partnerrel. Ezt a vendégkört választottai a Corvin sétányra tágas terasszal nyitott Wiener Szalon, amely ugyan eredetileg fagylaltozóként nyílt, azonban később az eredeti bécsi kávézók kínálatával is bővítette ajánlatát, annak is egy meghatározó tagjával: a saját pörkölésű bécsi kávé mellé hamisítatlan osztrák reggelit kínál. Bécsi virslivel, debreceni kolbásszal (itt a név megtévesztő lehet: ez a kolbász nem a keleti Hajdúságból, hanem szintén Bécsből érkezik), mustárral, tormával, kecsappal, saját sütésű, friss, ropogós bécsi zsemlével hozzá. 

Nem ördöngősség, amit a folyton az üzletében ott lévő - hajnaltól késő estig, a hét minden napján -, egyfolytában mosolygó és vendégeivel szívesen szóba elegyedő Nicholas Göndöcs kitalált és véghez is vitt. Kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozik - ha egy mód van rá, bioval -, legtöbb fogást maga készít minicsapatával profin felszerelt saját konyháján, ahová akár be is tekinthet a vendég a vendégtér felől, és megcsodálhatja az ott lévő magas technológiát, valamint pedáns tisztaságot. Szóval sikerének repecptje nem titkos. Csak nagy adag lelkesedés, óriási teherbírás, a vendégek szeretete és a bécsi kifinomult gasztronómia ismerete kell hozzá. 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.