A világ szeme egy magyar séfen!

A budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az európai verseny után a tokiói döntőn már az egészt kontinenst képviseli a Washoku World Challenge versenyen.

Miután 2018. szeptember 13-án Párizsban Európa legjobbjának bizonyult Kurkó Zsolt, a magyar séf, ezúttal már a világelsőség a cél a szerény, de ambiciózus szakember számára. Tokióban, január 28-29-én kétnapos versenyen méri össze a tudását a többi kontinens válogató versenyeinek győzteseivel. Kurkó Zsolt, miután a Le Cordon Bleu-ben tartott kontinensviadal után hatalmas dícséretet kapott a japán zsűritől, hiszen gyakorlatilag tökéletesnek minősítették a versenymunkáját, igen bizakodóan készül a Japánban zajló döntőre is:

“Egyszer már jártam Japánban, de hatalmas lehetőség, hogy ismét eljuthatok oda, és a szakma legjobbjaival találkozhatok. Természetesen nagy célokkal kelek útra.” A verseny ezúttal is egy szakszemináriummal kezdődik majd a nulladik napon (január 27-én), amit közös alapanyag-beszerzés követ. Ezutáni napokon következik a két különböző versenyétel elkészítése: egy téli ‘nimonovan’ leves meghatározott összetevőkkel, illetve a második napon egy minimum 5 különböző, színes étvágygerjesztő falatot tartalmazó szabadon választott étel, különleges, szögletes, úgy nevezett ‘fushidaka’ edényben tálalva a szezon szelleméhez igazodva. A bírák az ételek végső kóstolásán túl legalább olyan erős figyelmet szentelnek az elkészítésnek is: a versenyző technikai tudásának, higiénikus munkavégzésének, japán gasztronómiai ismereteinek és persze kreativitásának. Akár a főzés során is tehetnek fel kérdéseket, vagy kóstolhatnak különböző fázisokban a készülő munkákból.

A verseny eredményhirdetésére a tervek szerint január 29-én délután kerül sor, budapesti idő szerint reggel 8-9h között. 

A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, melynek alapvető célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget. A különleges verseny mögött a Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg, a 10 éves működő, óbudaoi Sushi Sei étterem harmadszor vesz részt rajta.

 


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?