hirdetés

Amikor egy jó ügy képviselete találkozik a minőségi gasztronómiával és a zalakarosi bringás életérzéssel

Idén lezajlott egy receptverseny, aminek győztese egy - akár kerékpározás közben is elfogyasztható - tápláló szendvics lett. Az éttermek, amelyek elkészítik a saját verziójukat, egy jó ügy mellé állhatnak:  több száz fogyatékossággal élő és rászoruló család mindennapjait tehetik szebbé és boldogabbá. 

hirdetés

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője kiemelte: a Go Bike integrált program óriási siker, hiszen mind a Zalakarosi Fürdő, mind a szállodák, de a helyi iskola, a kerékpáros centrum és a tourinform iroda is csatlakozott kerékpárosbarát csomagokkal, akciókkal, de ennek a programnak a jegyében Magyarország első bike food ételét keresték egy receptversenyen. A nyertes végül a  BIKE ROLL lett, ami egy zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsinta, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai „salsa”-val és őrségi füstölt gomolyával töltve. Az ételnél szempont volt, hogy legyen innovatív és fantáziadús, mobilis, és minőségi, lehetőleg helyi alapanyagokból készüljön. 

Bezerics Dani, a Paletta Bisztrók tulajdonosa megkapta Kovács Szabolcstól -a kezdeményezés ötletgazdájától- a bike food védjegyet, így hamarosan a bisztrókban is kóstolható lesz az étel Palettás verziója. Egy egyedülálló összefogásnak köszönhetően most olyan zalakarosi védjeggyel kerülhetnek forgalomba ezek a szendvicsek, amelyeknek köszönhetően, minden egyes eladott darabból 100 Ft-tal tudják támogatni a Lámpás 92' Alapítvány munkáját, akik közel 30 éve, több száz fogyatékossággal élő és rászoruló családok mindennapjait teszik szebbé és boldogabbá.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai