hirdetés

Áremelés várható a román éttermekben

A Gault&Millau romániai felmérése szerint az éttermek 62 százaléka tervezi az étlap módosítását, 33 százalék készül a drágításra, 23 százalék pedig visszafogja tevékenységét.

hirdetés

Az étteremkalauz kérdőívét mintegy száz vendéglátós töltötte ki Románia több mint tíz városából. A válaszok alapján a Gault&Millau arra a következtetésre jutott, hogy a házhoz szállítás az éttermek mintegy 45 százalékában továbbra is fontos eleme marad a tevékenységnek. A tervezett változások között 45 százalék jelezte, hogy növeli a házhoz szállítás mértékét, 62 százalék pedig az étlap módosítását említette említette – számolt be a kronikaolnile.ro cikke.

A következő három hónapban a legnagyobb kihívás a vendégforgalom csökkenése lehet, és a kulcsfontosságú alkalmazottak elveszítésétől is tartanak. A képzett munkaerő egy része ugyanis elvándorolt, másrészt a járványhelyzetben sokan átképezték magukat, és más ágazatokban próbáltak szerencsét.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

A vállalkozók attól is tartanak, hogy beszállítóik növelni fogják az áraikat. Bizakodásra ad okot, hogy a vendégek viselkedésében is változásokra számítanak: 47 százalék arra számít, hogy az emberek több időt töltenek majd étteremben, 73 százalék pedig úgy számol, hogy növekszik a kereslet a minőségi alapanyagok iránt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai