hirdetés

Új élmények egy megszokott helyen

Gasztro-zóna és terasz, izgalmas ételek és új hangulat - a héten a nagyközönség számára is megnyit az Árkád Food Loft összes étterme. Szerkesztőségünk jelen lehetett a keddi VIP megnyitón, ahol bemutatkoztak a megnyitás előtt álló egységek is.

hirdetés

Vizsolyi Dániel, a bevásárlóközpont igazgatója elmondta, a Food Loft koncepció megszületése 2016-ig nyúlik vissza. A fejlődés jegyében felmerült, hogy létrehozzanak egy teljesen új gasztro-zónát, amely merőben eltér a korábbi (legalsó szinten található) Food Courttól. Az új tér kialakítást közel 2 éves munka előzte meg, amelynek része volt a piac-, versenytárs- és célcsoportelemzés is. Az építkezés 9 hónapja pedig egy nyitott, működő bevásárlóközpontban zajlott.

Januárban nyitott meg a Padthai Wokbár, majd májusban az á Table (melegkonyhával is rendelkező) francia pékség, csütörtöktől pedig 5 új egység várja a vendégeket: a Bellozzo, a Burger Market, a Katsa, a Tsuru, valamint a Yolo Bistro.

A VIP megnyitón az á Table 3 féle quiche-ét kóstolhattuk:

á Table & a spenótos quiche

A Food Loft 1800 négyzetméteres belső teréhez egy 200 négyzetméteres terasz is tartozik - ez utóbbi az év 8 hónapjában lesz majd nyitva.

kilátás a Food Loft 200 négyzetméteres teraszáról

terasz

terasz

Az eseményen a csütörtökön nyíló 5 étterem 5 fogását készítették el a színpadon a chefek és segítőik. Elsőként a Tsuru japán konyhája elevenedett meg. Varga László chef elmondta, a tradicionális és a mondern elemeket egyaránt használják és igazán büszkék az éppen készített, kifordított sushira: az unagi rollra.

Varga László, a Tsuru chefje és Dobó Ági gasztroblogger

Varga László, a Tsuru chefje és Dobó Ági gasztroblogger

Másodikként a Katsa executive chefje Tasnádi Ákos Vizsolyi Dániellel közösen készített Katsamájat, amihez Tokaji száraz furmint és méz keverékét is felhasználták, hogy egyszerre legyen meg a fogás savassága és édessége. 

Tasnádi Ákos a Katsa executive chefje és Vizsolyi Dániel az Árkád Budapest igazgatója

Katsa

A Burger Market ínycsiklandó kézműves hamburgere következett, házi készítésű szósszal. Miközben a marhahúsos burger készült - amiben a marha és a faggyú aránya 75:25 - megtudtuk, hogy az étterem a vegánokra is figyel: Steiner Kristóf receptje alapján készül a vegán burgerük. Ezt  most csak hagyományos buciban tudtuk megkóstolni, csütörtöktől már ez is mentes lesz - az íze pedig rendkívül intenzív, korianderes.

Burger Market burgerei

Burger Market

Hamburger készítés

készül a hamburger

A Bellozzo hagyományos olasz ízekkel várja majd a vendégeket. Tódi István, az étterem chefje és Kassai Kinga a színpadon egy kellemesen fokhagymás rákos al dente tésztát készítettek el:

Tódi István, a Bellozzo chefje és Kassai Kinga

Bellozzo

Bellozzo pasta scampi-ja

A Yolo Bistro az organikus, egészséges ételekre helyezi a hangsúlyt. Dévény Sándor, az étterem chefje és Sándor Orsolya lazac saslikot készített, a nézők pedig a healthy tart nevű brokkolis-csirkés ételüket kóstolhatták meg:

Dévény Sándor, a Yolo Bistro chefje és Sándor Orsolya

Yolo Bistro & Healthy Tart

Aki még mindenzek után is készen állt a kóstolásra, az a Padthai Wokbar két desszertje közül választhatott: hagyományos thai mango sticky rice-ot vagy málnás kókuszkrémet is ki lehetett próbáni. Ez utóbbi ráadásul a legtöbb allergéntől mentes finomság.

Padthai & a málnás kókuszkrémjük

A hamarosan 18 éves bevásárlóközpont felső szintjének gasztro zónája tehát hét különböző ízvilágot képviselő egységgel tervezi elérni azokat, akik számára az étkezés élmény.

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

A koronavírus elleni oltás kötelezővé tétele lehet-e a légiközlekedés újraindításának garanciája?

Kiadónk társoldalai